Fotbal intern

A fost anunțată data tragerii la sorți a preliminariilor CM 2022. Când își află România adversarii

27.11.2020 | 13:24
A fost anuntata data tragerii la sorti a preliminariilor CM 2022 Cand isi afla Romania adversarii
A fost anunțată data tragerii la sorți a preliminariilor CM 2022. Când își află România adversarii
ADVERTISEMENT

FIFA a făcut public astăzi, 27 noiembrie, clasamentul echipelor naționale, la nivel global. Știm cum vor arăta urnele pentru preliminariile CM 2022 pentru tragerea din data de 7 decembrie.

România se va afla în urna a doua, după ce a reușit să urce nu mai puțin de șapte locuri în clasament, ca urmare a victoriei cu Norvegia, la masa verde, și a egalului din Irlanda de Nord, precum și a succesului din amicalul cu Belarus.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți va stabili cum vor arăta cele 10 grupe din care se vor alege participantele la competiția care se va desfășura în 2022 în Qatar.

Data tragerii la sorți a preliminariilor CM 2022 este 7 decembrie

Tragerea la sorți a preliminariilor CM 2022 va avea loc în data de 7 decembrie 2020, la Zurich, începând cu ora României 19:00 și va fi organiaztă sub formă de eveniment virtual. Pandemia de coronavirus nu va permite o desfășurare a evenimentului în formatul obișnuit, însă fanii și oficialii îl vor putea urmări în format live video.

ADVERTISEMENT

Sunt 55 de formații care vor lua parte la această tragere, iar echipele au fost repartizate în șase urne. Vor fi 10 grupe, dintre care cinci vor aduce la start câte șase echipe, iar celelalte doar câte cinci reprezentative. Primele clasate din fiecare grupă vor merge direct la Campionatul Mondial, în vreme ce locurile doi vor avansa în runda a doua.

Cea de-a doua rundă a competiției va implica nu 10, ci 12 echipe naționale. Pe lângă cele zece formații clasate pe locul secund în fiecare grupă, vor participa la această fază a calificărilor și cele mai bune două câștigătoare de grupă în UEFA Nations League care nu au prins locul doi în grupa de calificare.

ADVERTISEMENT

Aceste 12 formații vor fi împărțite în trei grupe de play-off, care se vor disputa în sistem eliminatoriu, anunță FIFA. Vor exista câte două semifinale, disputate într-o singură manșă, pe terenul celei mai bune echipe de pe locul secund din fiecare grupă, și o finală al cărei loc de disputare va fi ales prin tragere la sorți. Câștigătoarele celor trei grupe de play-off vor merge și ele în Qatar. Așadar, România poate ajunge la Mondial chiar dacă termină mai jos de locul 2, însă are nevoie să câștige grupa de Liga Națiunilor.

Cum arată urnele și care sunt cei mai grei adversari pentru România

Din urna secundă, în care România a ajuns in extremis ca urmare a victoriei Serbiei în fața Rusiei și a remizei din Irlanda de Nord, mai fac parte și Elveția, Țara Galilor, Polonia, Suedia, Austria, Ucraina, Serbia, Turcia și Slovacia. Avem siguranța că nu vom evolua din nou contra Austriei, însă am putea da peste Norvegia.

ADVERTISEMENT

Prima urnă este formată din Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Italia, Croația, Danemarca, Germania și Olanda. Una dintre aceste super-puteri va fi, cu siguranță, adversara României.

Din urna a treia poate veni, în grupa noastră, una dintre Rusia, Ungaria, Irlanda, Cehia, Norvegia, Irlanda de Nord, Islanda, Scoția, Grecia sau Finlanda. Așadar, am putea da peste multe dintre formațiile pe care le-am avut de înfruntat recent, respectiv Norvegia, Irlanda de Nord sau Islanda.

În urna patru sunt înscrise Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Albania, Bulgaria, Israel, Belarus, Georgia și Luxemburg.

Din urna a cincea fac parte Armenia, Cipru, Insulele Feroe, Azerbaidjan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia și Andorra.

În fine, dacă România va intra într-o grupă formată din șase echipe, ar putea să primească adversar și din cea de-a șasea urnă, formată din Malta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltar și San Marino.

 

ADVERTISEMENT
Tags: