Fotbal international

A fost anunțată Echipa Deceniului 2011-2020! Cine este marele absent

29.01.2021 | 16:13
A fost anuntata Echipa Deceniului 20112020 Cine este marele absent
ADVERTISEMENT

Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) a anunțat Echipa Deceniului 2011-2020. Neymar nu se regăsește printre cei mai buni 11 jucători din ultimii 10 ani. 

Argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) și portughezul Cristiano Ronaldo (Juventus Torino), cele două mari staruri ale fotbalului, sunt în Echipa Deceniului 2011-2020, stabilită de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS).

ADVERTISEMENT

Împreună cu cei doi, în cel mai bun „11” al deceniului trecut se regăsesc și Sergio Ramos (Spania), Marcelo (Brazilia), Luka Modric (Croația) și Toni Kroos (Germania), toți cei enumerați sunt fotbaliști ai lui Real Madrid , formație care a câștigat Liga Campionilor în 2014, 2016, 2017 și 2018.

Messi, Ronaldo și Lewandowski fac parte din Echipa Deceniului

Actuala deținătoare a Ligii Campionilor, Bayern Munchen, are trei fotbaliști în această formație: Manuel Neuer (portar), Philipp Lahm (fundaș), ambii câștigători ai Cupei Mondiale cu naționala Germaniei în 2014, și vârful polonez Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

În echipa ideală se mai regăsesc și Andres Iniesta (mijlocaș din Spania, fostul căpitan al celor de la FC Barcelona) și apărătorul Virgil van Dijk, fotbalist care a cucerit Liga Campionilor cu Liverpool în 2019.

  • Echipa Deceniului: Manuel Neuer – Philipp Lahm, Sergio Ramos, Virgil Van Dijk, Marcelo – Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta – Lionel Messi, Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo
ADVERTISEMENT

Neymar, marea absență din Echipa Deceniului

Vârful brazilian Neymar (Paris Saint-Germain) se regăsește doar în Echipa Deceniului din America de Sud, împreună cu compatrioții lui Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, Marcelo și Casemiro. Din echipă, mai fac parte și Paolo Guerrero (Peru), Lionel Messi, Javier Mascherano, Angel Di Maria şi Sergio Aguero (toți din Argentina).

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului a anunțat și Echipa feminină a deceniului care le are în componență pe Hope Solo (SUA), Lucy Bronze (Anglia), Wendie Renard (Franţa), Saki Kumagai (Japonia), Nilla Fischer (Suedia), Lena Goessling (Germania), Carli Lloyd (SUA), Dzsenifer Marozsan (Germania), Marta (Brazilia), Ada Hegerberg (Norvegia) şi Alex Morgan (SUA).

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a reușit să câștige și Supercupa Italiei, cu Juventus Torino, după succesul cu 2-0 contra lui Napoli. Cu toate acestea, vedeta din Portugalia este departe de a fi jucătorul cu cele mai multe trofee câștigate. În acest top, portughezul se află pe poziția a noua, în spatele rivalului Lionel Messi. Lider în acest clasament este brazilianul Dani Alves.

ADVERTISEMENT
Tags: