News

A fost anunțată inaugurarea metroului din Drumul Taberei. Când va fi deschisă Magistrala M5 pentru traficul cu călători

14.09.2020 | 13:56
A fost anuntata inaugurarea metroului din Drumul Taberei Cand va fi deschisa Magistrala M5 pentru traficul cu calatori
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru bucureșteni. Magistrala de metrou din Drumul Taberei este la doar câteva ore distanță de inaugurare și punerea în funcțiune.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, luni, la ședința de Guvern, că data de 15 septembrie va fi una în care Magistrala M5 va fi deschisă traficului de călători.

ADVERTISEMENT

Anunțul lui Bode vine la trei zile după ce membrii Comisiei Centrale de Recepție la terminarea lucrărilor de la magistrala M5 și cei ai Comisiei de Punere în Funcțiune (PIF) au semnat procesele-verbale în urma cărora această magistrală de metrou poate fi dată în exploatare și, totodată, în trafic.

S-a anunțat inaugurarea metroului din Drumul Taberei. Magistrala M5, deschisă marți pentru traficul de călători

După aproape un deceniu de lucrări și amânări, Magistrala de metrou M5 din cartierul Drumul Taberei va fi inaugurată. Marele eveniment va avea loc marți, 15 septembrie, a anunțat ministrul Transporturilor în ședința de guvern de luni.

ADVERTISEMENT

Vă informez că suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei-Eroilor, în cursul zilei de mâine, 15 septembrie”, a anunţat Lucian Bode.

După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucărilor, respectiv la punerea în funcţiune, pe data de 11 septembrie, am anunţat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative astfel încât începând cu data de 15 septembrie Magistrala M5 să fie ată în exploatare cu călători în condiţii de siguranţă şi confort”, a precizat ministrul.

ADVERTISEMENT

M5 Râul Doamnei – Eroilor 2, cu extensia la Valea Ialomiței și depou, este prima magistrală de metrou din București construită de la zero după Revoluție și devine cea mai scumpă lucrare de infrastructură urbană finalizată din țară.

Metroul din Drumul Taberei, finalizat după mai multe amânări

Procesul de realizare de la Magistrala 5 din Drumul Taberei a început în 2011, iar lucrările urmau să fie încheiate la o distanță de trei ani de zile, dar în 2014 încă zona era încă un imens șantier. După ce constructorul a înregistrat nu mai puțin de 6 ani întârziere, inaugurarea a fost una imposibilă până la această dată.

ADVERTISEMENT

Magistrala 5 de metrou va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou. Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

ADVERTISEMENT