Sport

A fost avantajată Barcelona în El Clasico după ce Pique i s-a plâns șefului federației?! Episod nou în scandalul momentului din Spania

Gerard Pique i s-a plâns, în 2020, șefului federației, Rubiales, pentru un penalty neacordat de VAR la meciul cu Sociedad și câteva zile mai târziu, în El Clasico, arbitrul a închis ochii la două 11 metri pentru Real!
21.04.2022 | 13:25
A fost avantajata Barcelona in El Clasico dupa ce Pique i sa plans sefului federatiei Episod nou in scandalul momentului din Spania
Scandalul din fotbalul spaniol în care sunt implicați Gerard Pique și președintele federației continuă cu suspiciuni legate de arbitrajul din El Clasico ediția 18 decembrie 2019. Foto: hepta. ro
ADVERTISEMENT

Dezvăluirile celor de la El Confidencial privind Supercupa Spaniei, dosar în care sunt implicați Gerard Pique și președintele federației, Luis Rubiales, generează un nou scandal. De această dată legat de suspiciuni privind comportamentul arbitrilor, al căror șef este cel din urmă.

Gerard Pique i s-a plâns lui Rubiales pentru un penalty neacordat în meciul cu Real Sociedad

Înregistrările scoase la lumină de cei de la El Confidencial relevă faptul că după un meci Real Sociedad – FC Barcelona, disputat în stagiunea 2019-2020, Gerard Pique a fost extrem de nemulțumit de arbitraj.

ADVERTISEMENT

Acesta le reproșa că au judecat diferit două faze la jocul din 14 decembrie 2019, încheiat 2-2. În prima dintre ele gazdele au primit 11 metri pentru o ținere a lui Busquets.

Pentru ca, în final de joc, centralul Alberola Rojas să lase jocul să continue la o fază similară. Una în care a fost implicat Pique, și în care nici oficialii din camera VAR nu au cerut vreo sancțiune.

ADVERTISEMENT

Dialogul dintre Gerard Pique şi Luis Rubiales

Rubiales l-a contactat pe fundașul Barcelonei pentru a-i afla părerea. Și s-a purtat un dialog între cei doi. ”xxx, astăzi au făcut-o de oaie”, i-ar fi spus Pique.

După care, întrebat dacă nu au intervenit nici oficialii VAR, a continuat: ”Ei bine, nici măcar nu i-a consultat. Și a fost penalty clar. Și nici cei de la VAR nu au spus nimic. Era necesar să-l notifice. Mai ales după ce au făcut-o la Busi (n.r. Busquets) în prima repriză”.

ADVERTISEMENT

Iar Rubiales a replicat: ”Sunt la Sevilla, m-am uitat la TV, dar n-a văzut faultul. Știu că au dat o decizie dubioasă împotriva ta. Iar dacă este un moment controversat nu trebuiau să intervină.

Și știu că nu au dat nimic la o ținere asupra ta. Mi-au spus. Dar la ținere, fie este foarte clară, fie nu o penalizezi. Dar o să văd. Iar dacă au greșit… Știi că avându-mă pe mine implicat, nu există vreo intenție să lezeze sau favorizeze pe cineva”.

ADVERTISEMENT

Patru zile mai târziu, coincidență sau nu, Real Madrid a avut două penaltyuri neacordate

La patru zile după acel meci, și conversația dintre Pique și Rubiales, FC Barcelona și Real Madrid s-au întâlnit pe Camp Nou. A fost acel El Clasico amânat pentru 18 decembrie ca urmare a protestelor din Catalunya.

Și, la acest meci, Real Madrid a acuzat brigada pentru doua penaltyuri neacordate la faze în care a fost implicat Varane. Într-una a fost vorba despre o ținere a lui Rakitic. Iar la a doua, un fault al lui Lenglet.

De altfel, Emilio Butragueño și-a exprimat poziția pe site-ul oficial al clubului. ”Este incredibil că VAR-ul nu a intervenit: sunt două faze foarte clare”, a spus directorul de relații externe al Real Madrid.

Evident, cei de la El Confidencial sugerează că, probabil, arbitrul Hernández Hernández a fost influențat să ia aceste decizii de o discuție cu Rubiales. Și a fost vorba despre o compensație pentru catalni ca urmare a plângerilor formulate de Pique.

Dacă este așa sau nu, greu de spus. Cert este că Real Madrid avea să câștige titlul chiar dacă acel El Clasico s-a terminat 0-0.

ADVERTISEMENT