News

A fost chemat să taie găinile vecinei, dar a murit mușcat de câine. Sfârșit cumplit pentru un bărbat din Argeș

Caz terifiant în Argeș, unde un bărbat a murit mușcat de câine, după ce a vrut să-și ajute vecina să sacrifice niște păsări.
04.07.2024 | 14:20
A fost chemat sa taie gainile vecinei dar a murit muscat de caine Sfarsit cumplit pentru un barbat din Arges
A fost chemat să taie găinile vecinei, dar a murit mușcat de câine. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Caz șocant în județul Argeș, după ce un bărbat a fost chemat să taie găinile vecinei, dar a murit mușcat de câine. Tragedia s-a petrecut joi, 4 iulie, în localitatea Mălureni. Victima a vrut să dea o mână de ajutor femeii, care l-a rugat să vină în curtea ei.

Un bărbat a murit mușcat de câinele vecinei, după ce a fost chemat să taie niște păsări

A sosit la locuința vecinei pentru a sacrifica niște păsări, fără să știe că va avea parte de un sfârșit cumplit. La un moment dat, câinele din gospodărie, un patruped de talie mare, a reușit să scape, deși era legat.

ADVERTISEMENT

Animalul s-a năpustit asupra bărbatului, în vârstă de 80 de ani, mușcându-l de un picior. Polițiștii și un echipaj medical au fost chemați de urgență la fața locului. Din nefericire, rana de la picior i-a provocat o hemoragie masivă bătrânului, notează presa locală.

Ajunși la locul solicitării, medicii de pe ambulanță au constatat că bărbatul a murit. În ciuda manevrelor de resuscitare, nu a putut fi salvat, fiind declarat decedat. Oamenii legii au deschis o anchetă.

ADVERTISEMENT

„La faţa locului a fost direcţionat un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti, precum şi un echipaj medical. Din păcate, bărbatul de 80 de ani, care a suferit leziuni la un membru inferior, a decedat”, a precizat IPJ Argeș.

Animalul nu este inclus în categoria raselor de câini periculoși

Din verificările desfășurate până acum, polițiștii au aflat că animalul este înregistrat, dar nu ar fi inclus în categoria raselor de câini periculoși. Patrupedul a fost luat de autorități și dus într-un adăpost.

ADVERTISEMENT

„În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, respectiv de ucidere din culpă, conform art. 12, alin. 2 din O.U.G. 55/2002 şi art. 192 din Codul Penal”, adaugă polițiștii argeșeni.

O tragedie similară avea loc, în luna august a anului trecut, într-o localitate din județul Dolj. Un pensionar, în vârstă de 76 de ani, a murit, după ce a fost mușcat de câinele pe care îl avea în curte.

ADVERTISEMENT

Polițiștii și medicii au fost sesizați de o vecină a victimei. Bătrânul a fost găsit fără suflare, în curtea casei, având multiple răni pe corp. Câinele a fost imobilizat cu un lasou și ridicat de autorități.

ADVERTISEMENT