ADVERTISEMENT
News

A fost concepută aplicația care monitorizează COVID-19! Oamenii vor afla dacă au intrat în contact cu o persoană infectată

Autor: Alexandru Năstase | 02.09.2020 | 08:42
A fost concepută aplicația care monitorizează COVID-19! Oamenii vor afla dacă au intrat în contact cu o persoană infectată
Aplicația a fost lansată în Portugalia. Sursa foto - hepta.ro

A fost concepută aplicația care monitorizează COVID-19! Portugalia este una dintre primele țări care au reușit acest lucru.

ADVERTISEMENT

Concret, aplicația permite atenţionarea utilizatorilor ce s-au intersectat recent cu o persoană testată pozitiv cu coronavirus.

Anunțul a fost făcut chiar de premierula cestei țări. Antonio Costa a ținut să precizeze că descărcarea acestei aplicaţii este “o datorie civică”.

ADVERTISEMENT

Aplicația care monitorizează COVID-19 este gata!

Și ministrul sănătății din Portugalia, Marta Temido a spus că aplicația constituie “un ajutor preţios” pentru autorităţile sanitare

Botezată ‘Stayaway Covid’, aplicația este ‘voluntară, confidenţială şi sigură’. Aceasta foloseşte tehnologia Bluetooth, care permite comunicarea la mică distanţă a două aparate electronice, pentru a detecta contactele pe care le-ar avea o persoană testată pozitiv cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

În mod normal, aplicaţia ar urma să le permită utilizatorilor să fie atenţionaţi dacă au fost în contact recent, timp de peste 15 minute, cu un alt utilizator testat pozitiv.

De altfel, în ultima perioadă, astfel de aplicaţii de monitorizare sunt considerate esenţiale pentru a lupta împotriva răspândirii COVID-19.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că guvernul de la Lisabona a anunţat săptămâna trecută că va ridica preventiv, începând cu 15 septembrie, nivelul de alertă pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, cu noi măsuri care vor fi dezvăluite în curând.

Decizia are ca obiectiv pregătirea deschiderii şcolilor publice în Portugalia, prevăzută pentru 14 septembrie, şi întoarcerea la serviciu a numeroşi portughezi după mai multe luni de telemuncă.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei, Portugalia a înregistrat 1.822 de morţi şi peste 58.000 de cazuri oficial declarate de COVID-19 la o populaţie de circa 10 milioane de locuitori

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!