ADVERTISEMENT
News

A fost cutremur în România de Revelion. Ce magnitudine a avut seismul

Autor: Adrian Baciu | 01.01.2021 | 10:15
A fost cutremur în România de Revelion. Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Cu câteva ore înainte ca România să intre în Anul Nou, un cutremur cu magnitudinea 3.6 pe Richter s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

ADVERTISEMENT

Din datele oficiale prezentate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), reiese faptul că seismul s-a produs la o adâncime de 125 de kilometri.

Inițial, tot joi, 31 decembrie, la ora 16:39, s-a produs un alt cutremur, de 3,3 grade, în aceeaşi zonă seismică, însă epicentrul a fost în judeţul Vrancea.

ADVERTISEMENT

Cutremur în România de Revelion. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremurul de joi a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 58 km est de Braşov, 61 km nord de Ploieşti, 115 km nord de Bucureşti, 131 km sud de Bacău, 132 km nord-est de Piteşti, 132 km vest de Brăila, 136 km vest de Galaţi, 172 km est de Sibiu, 180 km nord de Ruse, 214 km sud-vest de Iaşi, conform INFP.

Tot în zona seismică Vrancea, un alt cutremur, cu magnitudinea 3,5 pe scara Richter, s-a produs și miercuri. Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat că seismul s-a produs la adâncimea de 100 de kilometri.

ADVERTISEMENT
  • 27 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,8 pe Richter au avut loc în România în luna decembrie

Zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

ADVERTISEMENT

Cel mai important cutremur din 2020 a fost raportat în ianuarie

În 2020, cel mai semnificativ seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Pentru a fi în siguranță în cazul unui cutremur mai puternic, șeful DSU, Raed Arafat ne recomandă să descărcăm aplicația DSU pentru dispozitive mobile și să se informeze în permanență cu privire la pașii ce trebuie urmați în caz de seism.

ADVERTISEMENT

”Numai așa vom ști cum să ne comportăm în momentul producerii unui astfel de seism, pentru a nu ne pune sănătatea și viața în pericol”, spune secretarul de stat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!