News

A fost deschis primul restaurant din lume care are o singură masă! Varianta perfectă în pandemia de COVID-19

27.05.2020 | 17:27
A fost deschis primul restaurant din lume care are o singura masa Varianta perfecta in pandemia de COVID19
ADVERTISEMENT

Autoritățile din foarte multe țări îi roagă pe cetățeni să respecte regulile de distanțare socială odată cu relaxarea măsurilor anti-COVID, iar un cuplu din Suedia a avut o idee de afacere pentru aceste timpuri neguroase pe care le trăim: au deschis restaurantul cu o singură masă.

A fost deschis primul restaurant din lume care are o singură masă!

Imaginea romantică de a sta într-o pajiște luxuriantă, înconjurată de flori sălbatice și de a lua masa dintr-un coș de picnic ar putea atrage mai mult partea feminină, însă Linda Karlson, cea care a avut ideea de a deschide restaurantul spune: “Bărbații! În majoritate ei au rezervat masa (și implicit restaurantul)”, a spus Linda Karlson pentru BBC.

ADVERTISEMENT

Masa este de fapt noul restaurant Bord For En (numit Masa pentru unul) care s-a deschis pe 10 mai. Este localizat în Ransater, un sat din Suedia, la 350 de kilometri de Stockholm. Are o singur[ masa și un singur scaun, pus într-o grădină superbă. O lumânare și un buchet de flori sunt elementele de decor.

Cum a prins viață ideea cuplului!

Povestea din spatele acestei locații este la fel de inedită ca și decorul. Când părinții vârstinici ai Lindei au dorit să o viziteze în pandemia de COVID-19, ea și partenerul ei, Rasmus Persson, au conceput o metodă de a lua masa cu ei, dar fără a le compromite sănătatea. Nu au putut să stea la aceeași masă din motive de siguranță, așa că au decis să amenajeze o masă afară, în grădină, pentru a lua masa la distanță cu părinții lui Karlsson în timp ce conversau pe fereastră.

ADVERTISEMENT

Vâzând tabloul cu părinții luând masa afară, liniștiți, le-a venit ideea că pot și alții să se bucure de această experiență, păstrând, totuși, distanțarea fizică, atât de mult discutată în această perioadă de pandemie.

Și astfel, s-a născut ideea restaurantului lor cu un singur loc. În fiecare seară, de la ora 19:00, clientul solo se așeazăla masă și mănâncă singur, însă într-un decor feeric. Nu există personal de primire, nu există contact uman direct.

ADVERTISEMENT

Niciun contact între personalul restaurantului și client!

Mâncarea se livrează cu un coș de picnic prins pe o frânghie și servit de la fereastra bucătăriei de etajul doi al casei Lindei Karlsson, printr-un sistem de scripeți făcuți dintr-o roată de bicicletă veche. Oaspetele este așezat la 50 de metri de casă.

Configurația nu numai că le permite să respecte recomandările autorităților, de a menține o distanță de 2 metri, însă oaspeții au parte de o experiență de solitudine și liniște completă.Odată ce oaspetele deschide coșul, va găsi primul dintre cele trei feluri de mâncare.

ADVERTISEMENT

Pentru a anunța la bucătărie că sunt gata pentru felul următor, trebuie doar să sune la clopoțelul atașat la sistemul de scripete. Meniul este întotdeauna același, iar modificările sunt făcute doar dacă Linda și Rasmus nu pot găsi produsele locale pe care s-au angajat să le folosească, parte a filosofiei lor alimentare.

Rasmus Persson a fost bucătar în Goteborg, la un restaurant cu fructe de mare. Meseria l-a dus pe Rasmus și la Barcelona, iar preparatele sale au și o elemente de inspirație spaniolă.

Care sunt cele trei feluri de mâncare servite

Primul fel este raraka: crochete de cartofi cu smântână și caviar. Apoi, al doilea fel este numit “Negru și Galben”: un piure de morcov galben, unt de alune rumenit, crochete dulci și încă un element din bucătăria spaniolă.

Felul 1 mâncare restaurant suedez
Felul 1: raraka Sursa: Born For En

Desertul este numit “Ultimele zile de vară”: afine cernute cu lapte înghețat și zahăr obținut din sfeclă de casă. O rețetă transmisă de la bunica lui Rasmus, care a murit recent la vârsta de 99 de ani.

Felul 1 mâncare restaurant suedez
Felul 2: “Galben și negru” Sursa: Bord For En
desert restaurant suedez
Desert restaurant suedez. Sursa: Bord for En

Lista de așteptare variază și poate ajunge la câteva zeci de persoane, scrie BBC. Au fost mulți care au încercat să facă rezervare pentru două persoane, însă patronii restaurantului au spus că sunt nevoiți să refuze: “Este un timp pe care vi-l acordați să îl petreceți cu voi înșivă, un timp pe care să îl apreciați”

ADVERTISEMENT
Tags: