News

Descoperire uluitoare în Mare Roșie. A fost găsit un animal ce își poate regenera orice organ

04.05.2021 | 17:45
Descoperire uluitoare in Mare Rosie A fost gasit un animal ce isi poate regenera orice organ
ADVERTISEMENT

Descoperire majoră făcută de cercetători. A fost găsit un animal marin care își poate regenera singur toate organele, chiar și după ce acesta a fost disecat. Animalul trăiește în Marea Roșie și i-a uimit pe specialiști cu capacitățile sale extraordinare de a se regenera.

Animalul ce își poate renegera oricând organele trăiește în Marea Roșie

Această descoperire din domeniul acvatic a fost făcută de cercetătorii israelieni, care au găsit o specie din rândul animalelor marine numite astridii care își poate regenera organele complet. Anunțul a fost făcut de Universitatea din Tel-Aviv.

ADVERTISEMENT

Descoperirea este cu atât mai uluitoare cu cât cercetătorii au disecat fiecare organ în trei fragmente, iar animalul a putut de fiecare dată să se regenereze. Studiile despre aceste animale au fost făcute de către cercetătorii de la Universitatea din Tel-Aviv, care au colaborat cu diverși oameni de știință de la Universitatea din Padova, Italia, susține sciencedaily.com.

Acest animal marin despre care este vorba trăiește în Golful Eilat, din Marea Roșie și el se poate ce regenera deoarece fiecare fragment al său știe modul în care poate redobândi funcționarea sistemelor lipsă. Astfel, după ce au disecat un astfel de animal în trei părți, cercetătorii au descoperit cu uluire că, ulterior, ele s-au regenerat și la final au devenit trei creaturi independente.

ADVERTISEMENT

„Am vrut să vedem dacă este capabil să își reînnoiască toate sistemele corpului său. Am luat câteva ascidii din Eilat (n.red. port în Israel, pe malul Mării Roșii) și le-am disecat în două părți, care au fost în stare să reumple regiunile eliminate fără nicio problemă. În experimente următoare, am disecat ascidiile în trei fragmente, lăsând corpul fără centru nervos, inimă și parte a sistemului digestiv.

Contrar așteptărilor noastre, nu numai că fiecare parte a supraviețuit disecției, ci toate organele au fost regenerate în toate cele trei secțiuni. În loc să fie o ascidie, acum sunt trei. Este cu adevărat uluitor. Niciodată nu a mai fost descoperită o capacitate de regenerare la o specie solitară care se reproduce sexual, niciunde în lume”, a explicat profesorul Noa Shenkar, unul dintre autorii studiului.

ADVERTISEMENT

Această descoperire ar putea fi de mare ajutor pentru omenire, în speranța de a stabili mai multe despre felul în care se poate regenera corpul uman, mai ales că ascidiile fac parte din categoria Phylum Chordata, cea a viețuitoarelor cu coardă dorsală, cum suntem și noi, oamenii.

„Încă de la începuturile umanității, oamenii au fost fascinați de capacitatea de regenerare a organelor deteriorate sau lipsă. Regenerarea este o abilitate minunată pe care o avem, într-o măsură foarte limitată, și am dori să înțelegem cum funcționează pentru a încerca să o aplicăm în propriul nostru corp”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT
Tags: