News

Descoperire uluitoare în Mare Roșie. A fost găsit un animal ce își poate regenera orice organ

04.05.2021 | 17:45
Descoperire uluitoare in Mare Rosie A fost gasit un animal ce isi poate regenera orice organ
ADVERTISEMENT

Descoperire majoră făcută de cercetători. A fost găsit un animal marin care își poate regenera singur toate organele, chiar și după ce acesta a fost disecat. Animalul trăiește în Marea Roșie și i-a uimit pe specialiști cu capacitățile sale extraordinare de a se regenera.

Animalul ce își poate renegera oricând organele trăiește în Marea Roșie

Această descoperire din domeniul acvatic a fost făcută de cercetătorii israelieni, care au găsit o specie din rândul animalelor marine numite astridii care își poate regenera organele complet. Anunțul a fost făcut de Universitatea din Tel-Aviv.

ADVERTISEMENT

Descoperirea este cu atât mai uluitoare cu cât cercetătorii au disecat fiecare organ în trei fragmente, iar animalul a putut de fiecare dată să se regenereze. Studiile despre aceste animale au fost făcute de către cercetătorii de la Universitatea din Tel-Aviv, care au colaborat cu diverși oameni de știință de la Universitatea din Padova, Italia, susține sciencedaily.com.

Acest animal marin despre care este vorba trăiește în Golful Eilat, din Marea Roșie și el se poate ce regenera deoarece fiecare fragment al său știe modul în care poate redobândi funcționarea sistemelor lipsă. Astfel, după ce au disecat un astfel de animal în trei părți, cercetătorii au descoperit cu uluire că, ulterior, ele s-au regenerat și la final au devenit trei creaturi independente.

ADVERTISEMENT

„Am vrut să vedem dacă este capabil să își reînnoiască toate sistemele corpului său. Am luat câteva ascidii din Eilat (n.red. port în Israel, pe malul Mării Roșii) și le-am disecat în două părți, care au fost în stare să reumple regiunile eliminate fără nicio problemă. În experimente următoare, am disecat ascidiile în trei fragmente, lăsând corpul fără centru nervos, inimă și parte a sistemului digestiv.

Contrar așteptărilor noastre, nu numai că fiecare parte a supraviețuit disecției, ci toate organele au fost regenerate în toate cele trei secțiuni. În loc să fie o ascidie, acum sunt trei. Este cu adevărat uluitor. Niciodată nu a mai fost descoperită o capacitate de regenerare la o specie solitară care se reproduce sexual, niciunde în lume”, a explicat profesorul Noa Shenkar, unul dintre autorii studiului.

ADVERTISEMENT

Această descoperire ar putea fi de mare ajutor pentru omenire, în speranța de a stabili mai multe despre felul în care se poate regenera corpul uman, mai ales că ascidiile fac parte din categoria Phylum Chordata, cea a viețuitoarelor cu coardă dorsală, cum suntem și noi, oamenii.

„Încă de la începuturile umanității, oamenii au fost fascinați de capacitatea de regenerare a organelor deteriorate sau lipsă. Regenerarea este o abilitate minunată pe care o avem, într-o măsură foarte limitată, și am dori să înțelegem cum funcționează pentru a încerca să o aplicăm în propriul nostru corp”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania...
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania și scuipă gloanțe!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Românii care riscă să rămână fără pensie. Trebuie să depună acest document
Românii care riscă să rămână fără pensie. Trebuie să depună acest document
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca...
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”