News

A fost descoperit încă un monolit metalic. Obiectul, apărut pe o plajă din Spania. Foto

30.03.2021 | 21:13
A fost descoperit inca un monolit metalic Obiectul aparut pe o plaja din Spania Foto
ADVERTISEMENT

Încă un monolit a apărut într-o țară de pe Glob. Un obiect misterios metalic a fost descoperit pe o plajă din Spania. Acesta este aproape similar cu cele prezente lunile trecute în Utah și Piatra Neamț.

Purtătorul de cuvânt al primăriei din Castell-Platja d’Aro, situată în Girona, a confirmat descoperirea unui monolit pe plaja Sa Conca, fără a se cunoaște deocamdată nici proveniența, nici caracteristicile sale concrete, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, acest monolit metalic ar avea aproape 4 metri înălțime și se asemănă cu cele care au apărut în 2020 în deșertul Utah și în România, la Piatra-Neamț.

A apărut încă un monolit metalic. Obiectul, descoperit pe o plajă din Spania

Obiectul misterios descoperit în țara europeană care se înalță deasupra nisipului a fost văzut prima dată de turiștii care frecventează zona în Săptămâna Mare a Paştelui catolic.

ADVERTISEMENT

De la descoperirea monolitului din Utah, altele similare au apărut în Marea Britanie, România, Olanda sau Polonia. Monolitul amintește de cel apărut în filmul “2001. Odiseea Spaţială” (1968), de Stanley Kubrick, mai scrie sursa citată.

Cel din România, a apărut la finalul lunii noiembrie, lângă o cetate dacică din Piatra-Neamț. Forma acestuia se asemăna foarte mult cu un alt monolit din oțel despre care presa internațională a scris că a fost descoperit în deșertul Utah din SUA.

ADVERTISEMENT

Pe cât de ciudată a fost apariția sa, pe atât a fost și dispariția. După doar patru zile, de la apariția sa pe platoul situat în zona Bâtca Doamnei, monolitul metalic nu se mai afla în locul în care a fost descoperit.

În paralel, peste ocean, autoritățile din SUA au precizat că monolitul din deșertul Utah a dispărut și el, tot misterios, pe 27 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Înainte de obiectul din Spania, ultimul monolit fusese descoperit în Toronto, Canada. Acesta a fost descoperit pe un mal al oraşului canadian. Măsurând aproximativ 4 metri înălţime, structura a fost remarcată de mai mulţi locuitori din zonă.

A fost descoperit încă un monolit metalic. Obiectul, apărut pe o plajă din Spania. Foto: Twitter

Ce spun specialiștii despre aceste obiecte

Deși apar frecvent de aproape o jumătate de an în mai multe zone ale planetei, până la această oră, nu se cunoaște originea acestor obiecte. Denumirea de ”monolit metalic” este controversată și s-a popularizat ca urmare a monolitului care apare în 2001: Odiseea Spațială, o creație SF a lui Arthur C. Clarke.

Inevitabil, n-au întârziat să apară nici speculațiile legate de intervențiile extraterestre, mai ales că în romanele lui Clarke acești monoliți erau mașinării construite de civilizații extraterestre, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: