ADVERTISEMENT
News

A fost descoperit un nou virus periculos. Provoacă febră hemoragică şi nu are tratament

Autor: Robert Cristea | 17.11.2020 | 13:35
A fost descoperit un nou virus periculos. Provoacă febră hemoragică şi nu are tratament
A fost descoperit un nou virus periculos. Provoacă febră hemoragică şi nu are tratament. Sursa foto: Hepta.ro

A fost descoperit un nou virus periculos care se transmite de la om la om. Specialiștii spun că face parte din familia virusurilor care include Ebola.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din Statele Unite au găsit un virus rar din Bolivia care poate cauza febră hemoragică, conform The Guardian. I-au dat numele ”Chapare”.

Trei persoane au murit după ce doi lucrători sanitari au transmis virusul către doi medici. Tragedia s-a petrecut acum mulți ani în capitala Boliviei, La Paz.

A fost descoperit un virus periculos în Bolivia

Nu există foarte multe detalii despre trecutul acestui virus periculos. Doar o mică epidemie a fost documentată, în regiunea Chapare la aproximativ 600 de kilometri de La Paz, în 2004.

ADVERTISEMENT

„Am confirmat că un tânăr rezident, medic ambulanțier și un gastroenterolog au contractat virusul după mai multe contacte cu pacienți bolnavi. Doi dintre medici au murit. Credem că virusul se transmite prin contactul cu mai multe fluide corporale”, a declarat Catilin Cossaboom, epidemiolog.

Virusul este purtat de șobolanii și s-a transmis către oameni. Astfel de virusuri, care se transmit doar prin fluide corporale, sunt mai ușor de controlat decât cele precum Sars-CoV-2 care provoacă afecțiuni respiratorii.

”Chapare” provoacă febră, dureri abdominale, vomă, sângerări ale gingiilor, urticarie și dureri în spatele ochilor. Nu există niciun fel de de tratament, din moment ce nu există oricum prea multe informații despre acest virus.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii cred că este posibil ca virusul să fi circulat deja de ceva ani fără să fie detectat. E posibil să fi fost confundat uneori cu febra Denga, care are simptome similare. Descoperirile au fost prezentate, luni, 16 noiembrie, la confeirnța anuală a Societății Americane de Medicină și Igienă Tropicală.

Febra Denga este o infecție cauzată de un virus care este transmis (răspândit) de țânțari. Este cunoscută și sub numele de „febra oaselor rupte” deoarece durerile osoase creează senzația că oasele se rup.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!