News

A fost dezvăluit secretul formei sportive excelente a lui Robert Lewandowski. Dieta specială stabilită de soția lui

15.08.2020 | 12:39
A fost dezvaluit secretul formei sportive excelente a lui Robert Lewandowski Dieta speciala stabilita de sotia lui
Thiago Cionek a dezvăluit secretul formei sportive excelente a lui Robert Lewandowski. Dieta specială stabilită de soția lui. În imagine Robert și Anna Lewandowska. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski este cel mai bun atacant al planetei în 2020. Polonezul era principalul favorit la “Balonul de Aur” în acest an, însă publicația France Football a anunțat că trofeul nu se va acorda în acest sezon din cauza pandemiei.

A marcat doar un gol în victoria cu 8-2 în fața celor de la Barcelona din sferturile Ligii Campionilor, însă Lewandowski rămâne principala gură de foc a bavarezilor, traversând o formă fabuloasă în acest moment. Care este secretul?

ADVERTISEMENT

Thiago Cionek, fundașul central al echipei SPAL Ferrara, a dezvăluit pentru postul ESPN care este secretul formei sportive excelente pe care o are în mod constant compatriotul său polonez de la Bayern Munchen, vedeta Robert Lewandowski.

Secretul formei sportive a lui Robert Lewandowsi stă în dieta stabilită de soție

Secretul constă în dieta stabilită de soția sa, Anna și pe care Lewa o urmează cu maximă strictețe, după ce a constat că efectele acesteia sunt de-a dreptul fantastice pentru organismul său.

ADVERTISEMENT

„Este un băiat care vrea să se perfecționeze ca jucător și, prin urmare, urmează o dietă specială a soției sale. Este o nutriționistă foarte cunoscută în Polonia.

Și colegii lui Lewandowski au început să îi copieze obiceiurile alimentare

Robert chiar mi-a spus că marele moment de cotitură din cariera sa, care a fost când a ajuns în vârf alături de clubul său și echipa națională, a fost când a schimbat radical ceea ce mânca”.

ADVERTISEMENT

Cionek a explicat cum Lewandowski vrea să împărtășească cunoștințele sale alimentare cu coechipierii și mulți dintre ei fie au luat direct obiceiurile polonezului, fie au contactat-o pe soția acestuia, pentru a-i cere sfaturi.

Evită glutenul și lactoza

„În ziua meciului, mănâncă o mulțime de proteine. Și întotdeauna există ton pentru micul dejun și alte lucruri nebune și foarte specifice – spune fotbalistul de la Spal.

ADVERTISEMENT

Evită tot ceea ce conține gluten și lactoză. Cu o zi înainte de joc, la cină,consumă o farfurie cu budincă de orez pentru a adăuga carbohidrați și glucoză pentru a juca a doua zi. Apoi, pentru a se recupera, după meci se hrănește cu legume, verdețuri și avocado”

E golgeterul Bundesligii în ultimele două ediții

Robert Lewandowski este golgeterul campionatului german din ultimele două ediții și conduce și acum detașat această ierarhie. Ultima oară când a terminat doar pe locul 2 a fost în sezonul 2016-2017, cu 30 de goluri marcate pentru Bayern, la o lungime în urma gabonezului Pierre Emerick Aubameyang de la Dortmund.

În cele două meciuri de la reluarea campionatului după pandemia de coronavirus Lewandowsi a marcat de fiecare dată câte un gol: din penalty în victoria cu 2-0 la Berlin, contra lui Union și în meciul câștigat acasă cu 5-2 în fața lui Frankfurt.

ADVERTISEMENT