Alegeri 2024

A fost Elena Lasconi exclusă din USR? Dezvăluirile făcute de Rareş Hopincă, la “Sport şi Politică”

"Face treabă bună şi e marginalizată", a spus Rareş Hopincă despre Elena Lasconi în podcastul "Sport şi Politică", el vorbind şi de situaţia acesteia în raport cu USR-ul.
04.06.2024 | 15:46
A fost Elena Lasconi exclusa din USR Dezvaluirile facute de Rares Hopinca la Sport si Politica
Rareş Hopincă s-a referit, în emisiunea "Sport şi Politică", la situaţia Elenei Lasconi Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, a vorbit, la emisiunea „Sport și Politică” moderată de Horia Ivanovici, despre Elena Lasconi, primarul USR din Câmpulung Muscel. Horia Ivanovici a spus că fiecare partid are oameni valoroși și mai puțin valoroși, dându-l exemplu pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR).

Elena Lasconi a fost retrasă de pe lista USR la alegerile europarlamentare

„Dominic Fritz la Timișoara face treabă bună. Ca peste tot, ca în orice partid, sunt oameni de valoare și oameni de mai puțină valoare. Eu am prieteni în Timișoara care sunt foarte mulțumiți, de exemplu. Dar aici, în București, e dezastru”, a spus Ivanovici.

ADVERTISEMENT

Rareș Hopincă a spus că Elena Lasconi este un primar ambițios care face treabă bună, dar care este marginalizată și chiar posibil să fie exclusă din partid.

„Mă uitam la Elena Lasconi care pare un primar extrem de ambițios, o femeie foarte bătăioasă.

ADVERTISEMENT

Cred că are și rezultate dar din păcate cred că este marginalizată spre excludere din partid. S-ar putea să fie alte probleme acolo”, a spus Hopincă.

Anul trecut, Elena Lasconi a fost retrasă de pe lista USR la alegerile europarlamentare, după ce a dezvăluit că a votat favorabil al referendumul pentru familie din 2018. „Consider că o familie este formată dintr-o femeie și un bărbat”, a declarat ea ulterior.

ADVERTISEMENT

Elena Lasconi a fost criticată public extrem de dur de propria fiică, care a acuzat-o de discriminare și a spus că nu o mai susține.

În ianuarie, Elena Lasconi a demisionat din funcția de vicepreședinte al organizației USR Argeș, spunând însă că rămâne în partid, dezmințind că este în negocieri cu altă formațiune politică și precizând că rămâne dedicată primăriei.

ADVERTISEMENT

În martie, Elena Lasconi a spus că disputa din interiorul partidului a fost un „moment critic” care „nu a fost bine gestionat” de conducerea partidului, dar că merge mai departe cu USR spunând că este convinsă că președintele partidului, Cătălin Drulă, o va susține.

A fost Elena Lasconi exclusă din USR? Dezvăluirile făcute de Rareş Hopincă, la "Sport şi Politică"

ADVERTISEMENT