News

“A fost iadul pe pământ!”Furtună terifiantă în Grecia! Grindina a acoperit totul în câteva minute. Video

18.06.2020 | 16:13
A fost iadul pe pamantFurtuna terifianta in Grecia Grindina a acoperit totul in cateva minute Video
ADVERTISEMENT

„A fost iadul pe pământ. Recunosc că atât eu, cât și prietena mea ne-am speriat zdravăn”, a spus pentru FANATIK un român care a lăsat totul în spate și a plecat în Grecia pentru o nouă viață.

Are deja câțiva ani de când s-a mutat și credea că aproape s-a obișnuit cu furtunile iscate din senin în această țară. Aproape. „S-a făcut cerul negru în partea de nord. În rest, o să râzi, era senin, senin. Și din ce în ce partea neagră se apropia”, a continuat acesta relatarea.

ADVERTISEMENT

„La un moment dat a început să bată un vânt puternic, un vânt care mătura totul de pe stradă, spărgea geamuri, trântea uși, răsturna tomberoane. Și deodata s-a făcut întuneric. Au urmat câteva minute de grindină. A fost incredibil”, a mai spus acesta

Declarații exclusive ale unui român stabilit în Grecia despre furtuna din Drama

Concret, o furtună de proporții a lovit regiunea Drama, regiune poziționată în nordul Greciei. Aceasta a perturbat liniștea localnicilor și a îngropat pur și simplu drumurile sub gheață.

ADVERTISEMENT

Aproape incredibil, dar în câteva minute stratul de gheață era atât de mare încât oamenii nu mai puteau ieși din case. Vorbim despre acumulări de gheață care au ajuns la peste un metru în anumite zone.

Autoritățile au fost nevoite să scoată pe stradă excavatoarele pentru a debloca drumurile. Furtuna, care per total a durat aproximativ o jumătate de oră și ploile abundente au inundat multe subsoluri și magazine aflate la parter sau case.

ADVERTISEMENT

Nai-post ni Ioannis Kapsimalis noong Martes, Hunyo 16, 2020

Mai mulți copaci au fost puși la pământ și echipe întregi au lucrat toată noaptea pentru a elimina grindina și resturile de pe străzi.

Nai-post ni Ioannis Kapsimalis noong Martes, Hunyo 16, 2020

„Cerurile s-au deschis și ne-am întrebat dacă ceea ce am văzut este adevărat sau nu. Atâta grindină, nu am mai văzut de mulți ani.

ADVERTISEMENT

Nu ne-am putut crede ochii. Într-o jumătate de oră, toate drumurile au fost umplute cu gheață și apă. Furtuna de grindină a provocat pagube mari”, a zis și primarul orașului Drama, Christodoulos Mamsakos.

 

ADVERTISEMENT
Tags: