Sporturi

A fost inaugurat stadionul Arcul de Triumf: ”Va fi templul rugby-ului românesc”

04.12.2020 | 19:17
A fost inaugurat stadionul Arcul de Triumf Va fi templul rugbyului romanesc
ADVERTISEMENT

Stadionul Arcul de Triumf a fost inaugurat în prezența premierului Ludovic Orban, a ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a primarului Capitalei, Nicușor Dan, și a fostului internațional Gică Popescu.

FANATIK a anunțat în exclusivitate la jumătatea anului că pe noua arenă va fi montat un gazon hibrid, similar ca și cel montat la finalul anului trecut pe stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova.

ADVERTISEMENT

Acesta este al doilea stadion care este reconstruit în București, după ce săptămâna trecută a avut loc recepția arenei Steaua din Ghencea.

Stadionul Arcul de Triumf a fost inaugurat în prezența lui Ludovic Orban

”Mă bucur să fiu prezent la inaugurarea unui nou stadion pentru București. Nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se califică. Acest stadion, deși contruit ca fiind unul de antrenament pentru Euro 2020, va fi de fapt templul rugby-ului românesc”, a declarat premierul Ludovic Orban la inaugurarea stadionului Arcul de Triumf.

ADVERTISEMENT

”Va fi un stadion dedicat practicării rugby-ului. Sperăm să găzduiască Mondialul de tineret de rugby în 2022, după cum am discutat cu președintele COSR și cu președintele Federației Române de Rugby. Va fi și un centru de recuperare pentru sportivi, cu crioterapie, magnetoterapie, ozonoterapie”, a mai spus el.

”Are un aparat de evaluare a stării de sănătate a sportivilor, ultimul răcnet! Doresc naționalei de rugby multe succese. Să-l vedem cât mai curând cu spectatori care să susțină performanțele sportului românesc. A fost finalizat înainte de termenele prevăzute în contract, ar fi trebuit să fie gata în aprilie 2021 și vreau să felicit constructorul”, a încheiat șeful Cancelariei.

ADVERTISEMENT

La rândul său, fostul mare fotbalist Gică Popescu a avut numai cuvinte de laudă pentru noua arenă: ”Sunt foarte fericit că inaugurăm acest stadion foarte modern. Sunt foarte puține stadioane care au dotările pe care le are stadionul Arcul de Triumf.

Este cel mai modern centru de recuperare pe care l-am văzut și, credeți-mă că am văzut multe. Mulțumesc premierului și ministrului Sportului Ionuț Stroe pentru că acest proiect a avut un moment de cumpănă pe care l-am depășit. Mai avem un singur hop, stadionul Giulești”.

ADVERTISEMENT

Noua arenă care va avea peste 8.200 de locuri a costat 24 de milioane de euro. Pe lângă terenul principal, complexul mai cuprinde spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.

ADVERTISEMENT