News
notix pixel id

A fost inventată soluția care te scapă de coronavirus de pe suprafețe. Când va fi lansată pe piață

28.04.2020 | 07:27
A fost inventată soluția care te scapă de coronavirus de pe suprafețe. Când va fi lansată pe piață
Oamenii de știință din Hong Kong au inventat o soluție care te scapă de coronavirus de pe suprafețe pentru o perioadă lungă de timp. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din Hong Kong au inventat o soluție care te scapă de coronavirus de pe suprafețe pentru o perioadă lungă de timp.

A fost inventată soluția care te scapă de coronavirus de pe suprafețe

Conform Gândul, care citează Reuters, cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong Kong au anunţat că au inventat o soluție antivirală care ar putea oferi 90 de zile de protecţie pe suprafețe împotriva bacteriilor, precum coronavirusul.

”Învelişul care se formează după pulverizare dispune de milioane de nanocapsule ce conţin dezinfectanţi care rămân eficienţi în uciderea bacteriilor, virusurilor şi a sporilor chiar şi după ce soluţia s-a uscat”, notează specialiștii.

ADVERTISEMENT

Produsul, numit MAP-1, a fost dezvoltat în decurs de zece ani şi poate fi pulverizat pe suprafeţe frecvent utilizate de public, precum balustradele sau butoanele de la ascensor. Mai mult, acesta nu este toxic şi este sigur pentru piele şi mediul înconjurător.

Produsul are prețuri accesibile

”Aceste locuri sunt frecvent atinse şi, în acelaşi timp, servesc ca mediu foarte eficient pentru transmiterea bolilor”, a declarat profesorul Joseph Kwan, unul dintre cercetătorii care au dezvoltat produsul.

ADVERTISEMENT

Aplicarea acestei soluții în cazul școlilor costă de la 2.600 de dolari până la 6.500 dedolari, în funcție de dimensiunea zonei pulverizate. De asemenea, se urmărește introducerea unor versiuni de utilizare casnică, de 50 ml și 200 ml, cu prețuri cuprinse între 10 și 30 de dolari.

”Spre deosebire de produsele comune folosite pentru dezinfectare, precum înălbitorul diluat şi alcoolul, eficienţa MAP-1 este sporită de polimerii sensibili la căldură care încapsulează şi eliberează dezinfectanţii la contactul uman”, a mai spus Kwan.

ADVERTISEMENT

Produsul a fost testat la un spital şi la un cămin pentru bătrâni din Hong Kong. După aceea a fost aprobat pentru utilizare oficială şi de către consumatori şi va ajunge în magazinele din Hong Kong începând din luna mai.

Un studiu recent publicat dezvăluie că virusul nu rezistă mult timp în condiții de umiditate ridicată, la fel se întâmplă și când e expus la temperaturi înalte sau la lumina Soarelui. Important de reținut, cercetătorii au studiat rezistența virusului în aer sau pe suprafețe non-poroase.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri