News
notix pixel id

A fost majorat ajutorul pentru încălzirea casei! Câți bani poți lua de la stat

28.11.2020 | 13:05
A fost majorat ajutorul pentru încălzirea casei! Câți bani poți lua de la stat
A crescut ajutorul social pentru încălzirea locuinței. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

A fost majorat ajutorul pentru încălzirea casei! Executivul condus de Ludovic Orban a crescut până la 800 de lei nivelul de venituri la care gospodăriile au dreptul să solicite acest ajutor pentru încălzirea locuinţei.

Vă readucem aminte că plafonul maxim de până acum era de 750 lei în cazul persoanelor care îşi încălzeau locuinţele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri.

De asemenea, acesta depășea cu puţin 786 lei/persoană dacă discutăm despre familiile care foloseau energie termică în sistem centralizat.

ADVERTISEMENT

A crescut ajutorul pentru încălzirea casei!

Trebuie specificat că măsura creșterii acestui ajutor social a venit în contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizaţia pentru persoanele vârstnice a fost majorată și ea cu 14%, de la 704 la 800 de lei.

Astfel, aceasta era necesară pentru ca oamenii să poată beneficia în continuare de protecţie socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020- martie 2021.

ADVERTISEMENT

Pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1.082 lei.

Acesta rămâne neschimbat pentru anul în curs, conform unui anunț făcut de reprezentanții Ministerului Muncii şi Protecţiei Socială.

ADVERTISEMENT

Toți cei care vor să beneficieze de acest ajutor trebuie să știe că în acordarea lui se iau în considerare două lucruri cât se poate de importante.

Astfel, se face dovada atât veniturilor persoanei singure/familiei, după caz, cât şi a bunurilor deţinute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

ADVERTISEMENT

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri