News

A fost prăpăd la mare! Furtuna de 10 minute de pe litoral care a speriat turiștii. FOTO și VIDEO – Un copil a murit

04.08.2019 | 11:21
Furtuna care a speriat turiștii de la mare, ieri, a durat 10 minute. A fost cod roșu de tornadă. Sursa foto: Facebook Meteoplus

Furtuna a făcut ravagii ieri seară la Constanța. O ploaie care a durat 10 minute i-a speriat pe turiștii aflați pe litoral. Ieri a fost activat un cod roșu de vreme severă în județele Tulcea și Constanța. Rafalele de vânt au atins peste 100 de kilometri la oră, iar ploaia a măturat aproape totul în cale.

UPDATE, 4 august 2019, ora 11:20. Un copil de 9 ani a murit la Tulcea în urma furtunii violente. Acesta a fost luat de viitură ieri.

Furtuna care a speriat turiștii de la mare: a fost cod roșu de tornadă

Furtuna cu aspect de vijelie de ieri după amiază a fost însoțită de căderi de grindină și descărcări electrice. Vremea s-a menținut una extrem de severă timp de aproximativ 10 minute. Codul roșu a expirat aseară, iar după terminarea furtunii județul Constanța s-a aflat sub cod galben de ploi, până la ora 21:00.

Vremea va fi mai plăcută astăzi la mare, față de furtunile de ieri. Cerul va fi preponderent noros și există posibilitatea să plouă din nou, spre seară. Temperatura maximă a zilei pe litoral va fi de 27 de grade Celsius, iar minima de 17 grade va fi atinsă în timpul nopții. Luni și marți dispar norii, iar temperaturile se mențin în jurul valorilor de 26-28 de grade Celsius.

CONSTANŢA ?️☔⚡|| 3 AUGUST, ORA 19

Gepostet von Meteoplus am Samstag, 3. August 2019

În județul Tulcea, aceeași vreme rea

Și județul Tulcea s-a aflat ieri sub cod roșu de ploi. Mai multe localități, inclusiv satele din Deltă, au fost sub alertă de tornadă pentru mai multe ore. Sunt așteptate și astăzi ploi în județul Tulcea, unde maxima va fi de doar 26 de grade Celsius. În regiunea sud-estică vremea va continua într-o notă normală, specifică acestei perioade a anului.

Luni și marți temperaturile vor crește ceva mai mult la Tulcea și se vor atinge chiar și 30 de grade Celsius. Vremea va fi în continuare instabilă din punct de vedere termic, în următoarele zile, la nivelul întregii țări, anunță meteorologii.