News

A fost prins unul dintre cei mai răi violatori din istoria Marii Britanii. E poliţist şi a comis infracţiuni în ultimii 17 de ani

Un ofiţer din unitatea de elită a poliţiei londoneze a recunoscut că este violator în serie. A acţionat nestingherit aproape două decenii
16.01.2023 | 17:50
A fost prins unul dintre cei mai rai violatori din istoria Marii Britanii E politist si a comis infractiuni in ultimii 17 de ani
David Carrick are 48 de ani Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un ofițer al Poliției Metropolitane din Londra, care și-a folosit rolul pentru a ademeni și a intimida victimele sale, a recunoscut zeci de violuri și infracțiuni sexuale.

Poliţistul se lăuda că îi asugură paza premierului

David Carrick, în vârstă de 48 de ani, care a cunoscut unele dintre victime sale online, prin intermediul site-urilor de întâlniri, a pledat vinovat pentru un total de 49 de infracțiuni, săvârşite pe parcursul a aproape două decenii.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a lucrat ca ofițer înarmat în cadrul Comandamentului pentru Protecție Parlamentară și Diplomatică.

Poliția și-a cerut scuze victimelor după ce a dezvăluit că au fost investigate nouă infracțiuni, inclusiv acuzații de viol, între 2000 și 2021. Infracțiunile de care este acuzat au fost comise între 2003 și 2020, iar cele mai multe au avut loc în Hertfordshire, unde bărbatul locuia.

ADVERTISEMENT

În 2009, Carrick a fost promovat de la statutul de simplu poliţist care patrula pe străzi la membru al forței armate de elită, Comandamentul Protecției Parlamentare și Diplomatice, care păzește ambasadele, Downing Street și Camerele Parlamentului.

Poliția și procurorii spun că el și-a folosit poziția de ofițer pentru a ademeni femeile, apoi le-a terorizat să tacă în legătură cu atacurile și umilințele sexuale la care le-a supus. Gama de infracţiuni pe care Carrick le-a comis pe o perioadă de 17 ani îl face unul dintre cei mai mari infractori sexuali din istoria criminală modernă, scrie presa britanică.

ADVERTISEMENT

În instanță, printre altele, s-a spus că în septembrie 2020 a ademenit o femeie arătându-i legitimația de polițist pentru ca aceasta să se simtă în siguranță, s-a lăudat că îl păzește pe premier și a spus că porecla lui de serviciu este “Dave cel Rău”. El le-a asigurat pe celelalte victime că nu vor fi crezute dacă vorbesc despre violuri, pentru că el era polițist.

Carrick a întâlnit multe dintre victime prin intermediul site-urilor de întâlniri online precum Tinder și Badoo.

ADVERTISEMENT

El a recunoscut că a violat nouă femei, unele în mod repetat timp de luni sau ani, multe dintre aceste atacuri implicând violență care le-ar fi rănit fizic. Carrick avea să controleze ce purtau femeile, ce mâncau, unde dormeau și chiar le împiedica pe unele dintre ele să vorbească cu proprii lor copii.

De asemenea, a mai recunoscut că a forțat în mod repetat una dintre victime să intre într-un mic dulap de sub scările din casa lui, unde obişnuia sî o încuie. Totuşi, el este acuzat că a încuiat numeroase victime în acel dulap, acestea rămânând înăuntru, goale și înghesuite, ore întregi.

“Acesta este un bărbat care a degradat, a înjosit, a agresat sexual şi a violat femei fără încetare. Pe măsură ce timpul trecea, gravitatea infracţiunilor sale s-a intensificat, pentru că a căpătat curaj, crezând că va scăpa nepedepsit. Depăşeşte tot ce am întâlnit în 34 de ani de carieră în procuratură”, a declarat procurorul de caz, Jaswant Narwal.

ADVERTISEMENT
Tags: