News

A fost promulgată legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Klaus Iohannis și-a dat acordul

15.05.2020 | 11:26
A fost promulgata legea privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID19 Klaus Iohannis sia dat acordul
ADVERTISEMENT

A fost promulgată legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. chiar preşedintele Klaus Iohannis și-a dat acordul pentru ea. Măsurile devin aplicabile în timpul stării de alertă instituită joi seară pentru 30 de zile, care însă vor intra în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

A fost promulgată legea privind unele măsuri pentru  prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 15 mai a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (PL-x 251/13.05.2020)”, anunţă Administraţia prezidenţială.

ADVERTISEMENT

Legea a fost adoptată la începutul săptămânii de Guvern, iar miercuri a trecut de Parlament, într-o formă modificată substanţial faţă de varianta Executivului. Pentru că starea de urgenţă expira joi, 14 mai, Guvernul a emis joi noaptea o hotărâre şi un set de măsuri în baza cărora să poată fi respectate restricţiile pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis și-a dat acordul

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat și fotografia de copertă a paginii de Facebook cu un îndemn la responsabilitate. ”Continuaţi să fiţi responsabili”, le-a transmis şeful statului românilor. Acesta a adăugat mai multe recomandări.

ADVERTISEMENT

– purtaţi mască de protecţie
– menţineţi o distanţă de 1,5 metri faţă de ceilalţi
– limitaţi deplasările care nu sunt necesare
– respectaţi măsurile de igienă

De altfel, într-o declaraţie de presă făcută joi seară, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că pandemia nu se încheia odată cu starea de urgenţă.

ADVERTISEMENT

”De mâine intrăm într-o nouă etapă, pentru că încetarea stării de urgenţă nu echivalează, din păcate, cu finalul epidemiei.

Din punct de vedere medical, avem ceva semnale pozitive, dar trebuie să conştientizăm cu toţii că pericolul reprezentat de acest virus este departe de a fi trecut. Ce am făcut până acum s-a dovedit eficient şi am reuşit să ţinem epidemia sub control.

ADVERTISEMENT

În continuare sunt însă necesare măsuri pentru revenirea la o viaţă mai apropiată de normalitate, dar în aceleaşi condiţii de maximă siguranţă”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai afirmat că intrarea în starea de alertă aduce cu sine riscuri noi şi responsabilităţi suplimentare pentru toţi cei care îşi vor relua, într-o formă sau alta, activitatea.

”Distanţarea socială, munca de acasă acolo unde este posibil, respectarea tuturor normelor de igienă, purtatul măştii de protecţie sunt esenţiale pentru a putea controla şi în continuare epidemia.

Fără aceste măsuri şi reguli, fără responsabilitatea fiecăruia dintre noi, lucrurile pot uşor degenera. Şi vreau să fiu foarte clar: Dacă situaţia se va înrăutăţi şi datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgenţă!

Să nu compromitem, aşadar, tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii”, a spus preşedintele”, a adăugat şeful statului.

 

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din...
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din lumea sportului
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Emil Rengle visează deja la o căsătorie cu noul iubit
Emil Rengle visează deja la o căsătorie cu noul iubit
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română