News

A fost publicat setul 6 din testele de antrenament pentru BAC 2020. Elevii au peste 30 de variante

18.05.2020 | 21:07
A fost publicat setul 6 din testele de antrenament pentru BAC 2020 Elevii au peste 30 de variante
ADVERTISEMENT

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) a publicat setul 6 din testele de antrenament pentru Bacalaureat.

A fost publicat setul 6 din testele de antrenament pentru BAC 2020

Testele de antrenament, elaborate de specialiști, au luat în considerare noile programe aprobate rpin ordin al ministrului educației, fără materia semestrului al II-lea.

ADVERTISEMENT

Ministerul urmează să publice vineri, 22 mai, baremele de evaluare și notare, conform edupedu.ro. După o perioadă bună de timp în care elevii au stat închiși în case, Ministerul Educației a gândit o serie de „teste de antrenament” pentru a-i ajuta pe elevi să se obișnuiască cu următoarea perioadă.

Așadar, testele de antrenament au fost organizate în seturi, în funcție de opțiunile posibile ale candidatului. Testele au fost organizate în funcție de filieră și profil.

ADVERTISEMENT

Astfel, candidaților le va fi mai ușor să își aleagă tipul de test de antrenament pe care doresc să-l susțină.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA LISTA COMPLETĂ A TESTELOR DE ANTRENAMENT

Recomandăm rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări”, au transmis reprezentanții CNPEE.

ADVERTISEMENT

Probleme de evaluare a competențelor lingvistice și comunicare orală au fost anulate

Pentru prima dată în istoria modernă a României, elevii nu vor mai susține clasicele probe orale la BAC. Cu toate acestea, probleme scrise rămân în vigoare și se vor desfășura la finele lunii iunie.

“Pentru anul şcolar 2019 – 2020, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale.

ADVERTISEMENT

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”

ADVERTISEMENT