News

A fost publicată broșura pentru admiterea la liceu 2019. Cum se calculează anul acesta media de admitere

05.06.2019 | 15:34
A fost publicata brosura pentru admiterea la liceu 2019 Cum se calculeaza anul acesta media de admitere

Broșura pentru admiterea la liceu în toamna anului 2019 a fost publicată de Inspectoratul Școlar din București pentru toți elevii și părinții care vor să fie la curent cu numărul de locuri disponibile la liceu și situația școlilor profesionale din Capitală.

Admiterea la Liceu 2019: Ce trebuie să știi

Conform calendarului stabilit, prima probă scrisă a elevilor de clasa a VIII-a la limba română va avea loc pe 18 iunie, iar cea la matematică pe 20 iunie. Cea la limba maternă se va da pe 21 iunie. Primele rezultate vor fi afișate pe Internet și la avizierele școlilor pe 25 iunie până în ora 12:00, iar contestațiile se vor înregistra între ore 14 și 20.

După afișarea rezultatelor finale, în perioada 3-7 iulie elevii de clasa a VIII-a se vor înscrie la liceu și este recomandat să bifeze mai multe licee pe listă. Între 4 și 8 iulie se vor verifica fișele de înscriere la licee și se vor corecta acolo unde s-ar putea să existe erori, iar în urma repartizării computerizate, pe 12 iulie se vor afișa liceele unde au fost calificați, în funcție de nota finală, elevii.

Liceul tehnologic din Capitală
Liceul Tehnologic I. C. Brătianu își așteaptă bobocii de la toamnă, în sectorul 2 din București. Sursa foto: Învățământ sector 2 București

Structura anului școlar 2019-2020

VEZI AICI BROȘURA pentru Admiterea la Liceu

Școala va începe anul acesta mai devreme și anume luni, 9 septembrie 2019. Primul semestru din anul școlar 2019-2020 se va încheia pe 20 decembrie, iar al doilea semestru va fi cuprins între 12 ianuarie și 13 iunie, perioadă de studii ”spartă” de vacanța de primăvară, unde este inclus și Paștele.

Nota Bene: „Candidații care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și au susținut Evaluarea Națională la limba și literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei la evaluarea naţională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă şi literatură maternă.

În acest sens, părinții sau reprezentanții legali ai acestor candidați completează o declarație, semnată de părinte sau reprezentat legal şi de candidat, care însoțește fișa de înscriere în vederea repartizării computerizate.

Aceşti candidați, care au optat pentru stabilirea mediei la evaluarea naţională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă şi literatură maternă, nu pot fi înscriși în învăţământul liceal sau profesional în clase cu predare în limbile minorităților naționale”, se arată în broșura pentru Admiterea la Liceu 2019.