News

A fost reținut elevul care a obligat doi copii să-și bage capul în WC. Nu era la prima abatere

Elevul în vârstă de 15 ani care a obligat doi copii să bage capul în WC a fost reținut pentru 24 de ore pentru gestul său.
02.02.2023 | 09:55
A fost retinut elevul care a obligat doi copii sasi bage capul in WC Nu era la prima abatere
Incident grav într-un liceu din Bacău. Elev umilit, bătut și băgat cu capul în WC. Sursa foto: capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, mai multe imagini considerate șocante au fost publicate direct din toaleta unui liceu din Bacău. Poliția a deschis dosar penal în acest caz.

A fost reținut elevul care a bătut doi colegi

În imagini se vede cum un copil, care învață la Liceul Tehologic Dumitru Mangeron din Bacău, a fost bătut și umilit, după care e băgat cu capul într-un vas de toaletă. Filmarea a ajuns la un bărbat după ce nepotul său asistase neputincios la întrega scena și o filmase.

ADVERTISEMENT

”Ce se petrece la un liceu din Bacău, în timpul pauzelor. Nepotul meu a venit înfiorat arătându-mi aceste lucruri îngrozitoare, este inadmisibil ce se întâmplă! Copiii merg cu teamă la școală, că li se poate întâmpla așa ceva!”, a transmis bărbatul.

Polițiștii au decis să-l rețină pe băiat în cele din urmă, pentru 24 de ore, mai ales că nu era la prima abatere.

ADVERTISEMENT

”În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioada de 24 de ore a tânărului în vârstă de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, au transmis reprezentanții IPJ Bacău.

Între timp, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bacău a demarat propria anchetă în acest caz. “Din primele verificări rezultă că incidentul s-ar fi petrecut joi, 26 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Din păcate, acesta survine altor momente – unul care a avut loc în noiembrie 2022 şi altul cu o săptămână în urmă – în care elevul agresor a şicanat, respectiv a muşcat un coleg de clasă, motiv pentru care a fost sancţionat cu scăderea cu două puncte a notei la purtare şi cu avertisment. Acum a reacţionat şi mai violent, lovindu-i pe doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale“, a declarat conducerea ISJ Bacău, conform Digi 24.

Inclusiv conducerea liceului ar putea avea probleme, pentru modul în care a permis ca aceste lucruri să se întâmple de mai multe ori, lucru confirmat de inspectorul școlar general Ana-Maria Egarmin.

ADVERTISEMENT

Totodată, facem precizarea că, atât poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, cât şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară activităţi preventive în unităţile de învăţământ de pe raza întregului judeţ, pe tot parcursul anului şcolar, în vederea preîntâmpinării unor evenimente negative în rândul elevilor, au completat, la rândul lor, reprezentanții IPJ Bacău.

ADVERTISEMENT
Tags: