Fotbal intern

A fost sau nu penalty la Costache în derby-ul CFR – U Craiova? Cristi Balaj îi contrazice pe Crăciunescu și Porumboiu

29.06.2020 | 14:31
A fost sau nu penalty la Costache in derbyul CFR  U Craiova Cristi Balaj ii contrazice pe Craciunescu si Porumboiu
ADVERTISEMENT

Cea mai controversată fază a derby-ului CFR Cluj – Universitatea Craiova a avut loc în minutul 6. Valentin Costache a căzut în care după un duel cu Ștefan Vlădoiu. Istvan Kovacs a decis să îi acorde jucătorului de la CFR Cluj cartonaș galben pentru simulare. Însă este o fază care a împărțit fotbalul românesc în două tabere, fiecare argumentându-și alegerea. 

Foștii mari arbitri ai fotbalului românesc au analizat faza și unii dintre ei au ajuns la concluzii diferite. Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu consideră că a fost 11 metri pentru CFR Cluj, în timp ce Cristi Balaj este de acord cu decizia arbitrului.

ADVERTISEMENT

Verdictul lui Ion Crăciunescu: ”Este o fază în care jucătorul craiovean încearcă să-i pună piciorul în față, dar lasă pulpa acolo, piciorul deplasat. După părerea mea este fault. El nu retrage decât vârful, dar pulpa o lasă în direcția de alergare a jucătorului. Este 11 metri!”

Adrian Porumboiu, acid la adresa lui Kovacs: “Dacă-l chinuiesc amintirile, să se lase! Dacă e, dă-l, mă, nu te gândi că ai dat prea multe altădată. Penalty clar!”

Adrian Porumboiu este și el de aceeași părere ca și fostul său coleg. Fostul mare arbitru a spus pentru FANATIK: „Penalty de manual! Situația e cu atât mai agravantă pentru Kovacs că a acționat invers.

ADVERTISEMENT

Trebuia să vadă și să dea ce a fost în teren, 11 m clar, cum să dai altceva? Dacă-l chinuiesc amintirile, să se lase! Dacă e, dă-l, mă, nu te gândi că ai dat prea multe altădată. Penalty clar!

Vlădoiu întinde piciorul, îl împiedică pe Costache să continue acțiunea și tu dai avertisment pentru simulare?! Ca să dai impresia că vrei să ștergi tu ceva cu buretele…

ADVERTISEMENT

Clujul e altă echipă acum, joacă fotbal, nu mai este Clujul lui Paszkany, acum sunt alții la conducere și pe bancă. De ce să pedepsești o echipă pentru ce-ai făcut tu cu altă echipă?”, a spus Adrian Porumboiu.

Balaj, de partea lui Kovacs: “Se văd două aspecte: Vlădoiu trage piciorul din calea lui Costache, iar fotbalistul CFR-ului plonjează şi îşi agaţă piciorul de al lui Vlădoiu”

La această fază, Istvan Kovacs și-a găsit un aliat în persoana lui Cristi Balaj, care consideră că arbitrul a procedat corect acordând cartonaș galben pentru simulare:  “Se văd două aspecte: Vlădoiu trage piciorul din calea lui Costache, iar fotbalistul CFR-ului plonjează şi îşi agaţă piciorul de al lui Vlădoiu”, a spus Balaj la Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu l-a criticat la rândul său pe Kovacs la finalul meciului, fiind nemulţumit de faptul că echipa sa nu a primit penalty: „A fost o fază controversată în careu, iar Costache a primit galben. Golul doi… dacă era VAR în România era ofsaid”, a spus antrenorul CFR-ului la finalul confruntării.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova: 6,30 este cota pentru „1 solist“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT