Fotbal intern

A fost umilit de Gigi Becali, acum e considerat drept unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti polonezi din istorie! Laudele primite de Rafal Grzelak

15.04.2020 | 14:43
A fost umilit de Gigi Becali acum e considerat drept unul dintre cei mai talentati fotbalisti polonezi din istorie Laudele primite de Rafal Grzelak
ADVERTISEMENT

Rafal Grzelak a fost umilit în scurta perioadă a sa la FCSB de Gigi Becali, care nu era de acord ca mijlocașul polonez să poarte numărul 10, pentru că era chel.  Totuși, mijlocașul este considerat unul dintre cele mai mari talente din istoria Poloniei și după ce a ajuns la vârsta de 37 de ani.

Umilit de Gigi Becali, legendă în Polonia

Rafal Grzelak a fost umilit de Gigi Becali în sezonul 2009-2010, după ce a ajuns de la Skoda Xanthi la FCSB în schimbul sumei de 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Inițial, mijlocașul polonez primise numărul 10, dar patronul echipei nu a fost mulțumit și declara la acea vreme că un jucător fără păr în cap nu poate să poarte numărul 10.

Tot în acea perioadă, la FCSB ajungea Cristi Tănase, unul dintre marii preferați ai lui Gigi Becali, care primise numărul șase, dar în cele din urmă a primit tricoul cu numărul zece, la insistențele patronului.

ADVERTISEMENT

Sebastian Mila, unul dintre cei mai mari jucători din campionatul Poloniei susține că fostul jucător de la FCSB este cel mai talentat jucător polonez din istorie:

„Era atât de bun, am fost colegi la naţionala de juniori, jucam amândoi pe flancul stâng. Avea nişte calităţi atât de bune, încât nu am înţeles de ce nu a ajuns la un club foarte bun din Europa. Când am fost la Slask, l-am întâlnit la Flota Swinoujscie”.

ADVERTISEMENT

„Avea 30 de ani și tot juca bine!”

Sebastian Mila continuă și povestește cum polonezul juca bine și la vârsta de 30 de ani: „Avea 30 de ani şi tot juca bine. Le-am spus colegilor mei după acel meci: ‘Nu pot să înţeleg ce a mers prost. Era de 90 de ori mai bun decât mine. Era pură plăcere să vezi cum joacă”.

La FCSB, Rafal Grzelak a jucat 13 meciuri, în care a reușit să înscrie un gol și să ofere trei pase decisive.

ADVERTISEMENT