Life

A gafat sau nu Carmen Iohannis la Madrid? Mihai Albu comentează controversatele sandale mov. De ce afecțiune suferă soția președintelui

Criticată des pentru alegerile neinspirate la capitolul vestimentație, Carmen Iohannis este acum în centrul atenției după ce a ales să poarte o pereche de sandale mov aprins, în timpul unei întâlniri oficiale, la Madrid.
05.07.2022 | 12:23
Carmen Iohannis a încălțat o pereche de sandale mov. Ce spune designerul de pantofi Mihai Albu despre opțiunea primei doamne. Sursa foto. hepta și Instagram.
ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis l-a însoțit, săptămâna trecută, pe Klaus Iohannis în Spania, unde au luat parte la dineul de gală dat de regele Felipe al VI-lea și regina Letizia, înainte de Summitul NATO. În timpul uneia dintre întâlnirile oficiale, Prima Doamnă a României a optat pentru o rochie de culoare roz, cu detalii din fire de argint la mâneci, pentru care a intrat în gura criticilor de modă și nu numai. În schimb, la un eveniment conex al Summitului, unde a ales o rochie culoare albă, simplă, cu o despicătură în zona pieptului, soția președintelui României a ales ca pată de culoare o pereche de sandale mov cu barete. Designerul de pantofi Mihai Albu a comentat alegerea făcută de Carmen Iohannis pe care o consideră interesantă.

Mihai Albu, despre sandalele mov încălțate de Carmen Iohannis: ”Modelul lor este un pic cam încărcat”

Designerul de pantofi Mihai Albu a comentat alegerea pe care a făcut-o Carmen Iohannis la un eveniment în Spania, unde a încălțat o pereche de sandale mov. Culoarea îndrăzneață, dar și modelul încărcat au adus-o iar în centrul atenției pe prima doamnă a țării. Mihai Albu a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, că soția președintelui ar fi trebuit să aleagă un model care să îi ascundă platfus-ul, afecțiune de care suferă.

ADVERTISEMENT

”Pata de culoare este interesant aleasă, astfel sandalele încearcă să iasă în evidență. Modelul lor este un pic cam încărcat, adică multe încrucișări de barete, poate era mai bună alegerea unui model mai delicat chiar în aceeași culoare.

În schimb, din cauza piciorului plat flexibil (platfus de gradul unu), axa maleolelor exterioare este invers poziționată și ar fi trebuit să contracareze acest lucru, prin alegerea unui model care ar ascunde cât de cât, această problema”, a declarat Mihai Albu, pentru FANATIK. 

ADVERTISEMENT

”Aș fi sfătuit-o să aleagă un model mai delicat, în aceeași culoare”

Mihai Albu spune că, pentru afecțiunea de care suferă Carmen Iohannis la picioare, i-ar recomanda să poarte încălțări cu un toc mai înalt, de cel puțin doi centimetri. De asemenea, Mihai Albu spune că prima doamnă a ales corect perechea de încălțăminte, regula fiind că la rochie cu brațele neacoperite se poartă sandale. Totuși, designerul de pantofi ar fi sfătuit-o pe soția președintelui să aleagă un model mai delicat, în aceeași culoare.

”În mod normal, la această afecțiune (musculară plus osoasă) purtarea unui toc ceva mai înalt, ar face că bolta piciorului să se formeze și așa poziția maleolelor externe să se realinieze cel puțin optic, dând suplețe și elegantă.

ADVERTISEMENT

Deci aș fi sfătuit să aleagă un model mai delicat, în aceeași culoare, dar pe un toc cu doi centimetri mai înalt. Faptul că a purtat sandale este de lăudat, regula spune că la rochia cu brațele neacoperite se poartă doar sandale. Rochia, rochia este superbă!”, a mai declarat Mihai Albu.

Carmen Iohannis, criticată pentru ținutele purtate în Spania

Carmen Iohannis a fost extrem de criticată pentru vestimentațiile pe care le-a purtat în Spania, în special pentru rochia de culoare roz. În timp ce alte soții ale președinților de stat au ales să poarte  haine în tonuri neutre, soția lui Klaus Iohannis a optat pentru o vesimentație care a scos-o în evidență.

ADVERTISEMENT

La scurt timp de la eveniment, designerul Eli Lăslean, cea care a realizat rochia roz purtată de Carmen Iohannis, a publicat un mesaj de mulțumire.

“Aseară, la dineul de gală de la Madrid, Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să poarte o rochie elegantă, din tafta satinată, realizată în atelierele ELLIS, pentru această ocazie.

Decupajele de broderie cu fir argintat aplicate pe mâneci au completat linia rochiei de o simplitate studiată și foarte feminină. Mulțumim, Carmen Iohannis, pentru încrederea acordată!”, a fost mesajul postat de designerul din Arad.

Totuși, rochia roz purtată de Carmen Iohannis la dineul familiei regale din Spania nu a fost pe placul tuturor. „Îmbrăcată de carnaval”, a comentat cineva. O altă persoană a spus că rochia purtată de Carmen Iohannis este de la second hand: „Rochia doamnei măcar se vede că e de la second hand”.

ADVERTISEMENT