Sport

România, făcută șah mat de Mugosa! Cum au fost umiliți “tricolorii” de atacantul muntenegrean

Apărarea României continuă să fie fragilă. Muntenegru a deschis scorul pe stadionul din Giulești la primul șut pe poarta lui Florin Niță. Portarul ”tricolor” a ezitat la o lovitură de colț.
14.06.2022 | 23:03
Romania facuta sah mat de Mugosa Cum au fost umiliti tricolorii de atacantul muntenegrean
Muntenegru a deschis scorul în disputa cu România, după o exitare a lui Florin Niță. Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
14-06-2022
20:13

Stefan Mugosa, hattrick spectaculos în Giulești

Atacantul muntenegrean Stefan Mugosa și-a desăvârșit evoluția de pe stadionul Rapid cu un hattrick de senzația. A treia reușită a fotbalistului de 30 de ani a fost înscris în minutul 63.

Mugosa este eroul naționalei Muntenegrului în duelurile cu România. Atacantul care evoluează în campionatul Koreei a înscris în total 4 goluri. Și în tur acesta a deschis scorul în minutul 66.

14-06-2022
20:07

Chiricheș ”a uitat” de Mugosa și muntenegreanul a făcut dubla

Defensiva ”tricolore” a continuat să gafeze și muntenegrenii și-au dublat avantajul în minutul 56 al întâlnirii. Au beneficiat de o aruncare de la margine pe care au executat-o repede, iar balonul centrat de Jankovic a fost reluat în plasă de Mugosa, cel care deschisese scorul în minutul 43. 

Atacantul muntenegrean nu a întâmpinat nicio opoziție din partea căpitanului Vlad Chiricheș, care nici măcar nu a sărit cu adversarul său. 

România a început avântat duelul cu Muntenegru, ultimul din actuala campanie în Liga Națiunilor, dar a încasat gol în finalul primei reprize, la primul șut pe poartă al oaspeților.

Florin Niță a ezitat să iasă, Mugosa a deschis scorul

Selecționerul Edi Iordănescu nu s-a dezis de obiceiul de a rula jucătorii pe care i-a convocat pentru cele patru meciuri din Liga Națiunilor, din această lună.

ADVERTISEMENT

A surprins cu titularizarea lui Marius Ștefănescu, dar nu mijlocașul ofensiv al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe a fost ”remarcatul” primei reprize.

Portarul Florin Niță, unul dintre cei mai constanți ”tricolori” de când a intrat în circuitul echipei naționale a greșit la singura fază periculoasă a muntenegrenilor.

ADVERTISEMENT

În minutul 43 oaspeții au beneficiat de o lovitură de la colțul terenului. Mingea a plutit peste careul de șase metri, Niță a ezitat să iasă, deși era în suprafața de protecție.

Atacantul muntenegrean Mugosa s-a înălțat peste întreaga apărare și înscris cu o puternică lovitură de cap, de lângă Vlad Chiricheș.

ADVERTISEMENT

Înaintea partidei din această seară România și Muntenegru s-au mai întâlnit de șase ori. Fiecare națională a câștigat câte două întâlniri, alte două meciuri încheindu-se la egalitate.

Într-o singură întâlnire dintre cele două reprezentative nu s-a înscris nici un gol. S-a întâmplat pe 7 septembrie 2018, pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești, meci disputat de asemenea în Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Este al patrulea gol încasat de ”tricolori” în tot atâtea meciuri în Liga Națiunilor

Apărarea s-a dovedit a fi punctul nevralgic al naționalei lui Edi Iordănescu încă de la primul joc din seria celor patru programate în această lună în Liga Națiunilor.

După reușita lui Mugosa, ”tricolorii” au bifat contraperformanța de a avea o medie de un gol încasat per meci. Doar Finlanda nu a reușit să perforeze poarta lui Florin Niță.

De remarcat că portarul, care altfel rămâne unul dintre cei mai buni fotbaliști din lotul convocat de Iordănescu, a greșit și la reușita lui Prevljak din meciul cu Bosnia și Herțegovina.

Atunci, titularul de drept dintre buturile României a respins greșit o centrare în față, iar atacantul bosniac a trimis simplu în plasa porții, înscriind sigurul gol al întâlnirii.

ADVERTISEMENT