News

A încălcat Dacian Cioloş legea electorală? Liderul PLUS a mers la Universitatea din Alba Iulia

07.05.2019 | 21:13
A incalcat Dacian Ciolos legea electorala Liderul PLUS a mers la Universitatea din Alba Iulia

În plină campanie electorală, partidele se întrec în a demonstra că merită o șansă. Dacă PSD ia România la pas organizând diferite manifestări ori vizitând spitale și școli recent renovate, formațiunea politică PLUS încearcă alte tactici.

A încălcat Dacian Cioloş legea electorală prin vizita sa la Universitatea din Alba Iulia?

Liderul partidului, Dacian Cioloș, însoțit de alți candidați al Alianței 2020 pentru Parlamentul European au mers la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, unde au discutat cu studenții despre ce acțiuni au în plan PLUS și USR în Parlamentul European. De menționat este că vizita lui Cioloș la Universitatea din Alba vine în urma eșecului de la mitingul din Cluj.

”Inspecția” lor a fost făcută publică pe contul de Facebook al organizației, unde a fost postată și o serie de fotografii care îl are în prim plan pe liderul PLUS alături de Dragoș Pâslaru, plus alți membri ai formațiunii politice, toți stând la coadă cu tava în mână, la cantina universității, care este recunoscută în oraș pentru mâncarea bună și prețurile rezonabile. În descrierea fotografiilor, reprezentanții PLUS au scris: „Alături de (alți) tineri ca noi”.

A încălcat Dacian Cioloş legea electorală? Liderul PULS a mers la Universitatea din Alba Iulia
Liderul PLUS la cantina universității Alba Iulia
Sursa foto: facebook Alianța 2020 USR Plus

Potrivit legii n5. 115/2015, este interzisă orice acțiune acțiune privind campania electorală în unitățile militar, spații școlare și universități

Politicienii au comandat fiecare ce a poftit, apoi au plătit pentru consumație. Revenind la enigmă, vizita membrilor partidului PLUS se arată ilegală. Potrivit legii nr. 115/2015, este interzisă orice acțiune politică în școli. „Este interzisă organizarea acțiunilor de campanie electorală în unitățile militare, precum și în spațiile din școli și universități”.

A încălcat Dacian Cioloş legea electorală? Liderul PULS a mers la Universitatea din Alba Iulia
Candidați ai Alianței 2020 pentru Parlamentul European, la catina universității din Alba
Sursa foto: facebook Alianța 2020 USR PLUS

Promisiunea partidului pentru români este aducerea Europei în România. „Vrem să aducem Europa în România. Vrem conectarea ireversibilă a României la valorile europene ale democrației și statului de drept. Vrem ca românii să beneficieze pe deplin de siguranța, bunăstarea și prosperitatea european”, a fost principalul mesaj transmis de Alianța 2020 USR PLUS.