News

A început a treia zi de proteste contra restricțiilor. Protestul continuă sub geamurile președintelui Iohannis

30.03.2021 | 22:26
A inceput a treia zi de proteste contra restrictiilor Protestul continua sub geamurile presedintelui Iohannis
ADVERTISEMENT

Opozanții restricțiilor impuse în încercarea de a ține sub control pandemia de COVID-19 au ieșit din nou în stradă în București și în mai multe orașe din țară.


UPDATE / Protestatarii din București au plecat spre Palatul Cotroceni. Jandarmeria Română însoțește coloana de protestatari, iar Poliția Română, SPP și SRI au intrat în stare de alertă.

ADVERTISEMENT

Potrivit stiripesurse.ro, președintele Klaus Iohannis nu se află în Palat, ci la vila din Cartierul Primăverii.


UPDATE / La Craiova manifestanții au ars mai multe portrete ale șefului DSU Raed Arafat. Ei au scandat „Demisia!” și ‘Libertate!’. Marea majoritate a participanților sunt tineri.

ADVERTISEMENT

La Constanţa, protestele au avut mai multe momente tensionate. Jandarmii au intervenit pentru a-i separa pe doi bărbaţi din coloana de protestatari, implicaţi într-o altercaţie violentă.

Într-un alt incident, un bărbat dintr-un bloc situat pe traseul protestatarilor i-a admonestat pe manifestanţi.

ADVERTISEMENT

Bărbatul le-a strigat celor din stradă că în urmă cu două zile i-a murit tatăl, care suferea de COVID-19. În replică, protestatarii l-au huiduit.


ȘTIREA INIȚIALĂ / Câteva sute de persoane s-au strâns în Piața Universității din Capitală de unde au plecat către sediul Ministerul Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT

A treia zi de proteste contra restricțiilor

Oameni nemulţumiţi de restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus au ieșit din nou în stradă, pentru a treia zi consecutiv.

Jandarmeria Română ar fi dat ordin ca toți angajații din București să fie în stare de alertă, ca să intervină în caz de violențe, așa cum a fost cazul în noaptea de luni spre marți, scrie stiripesurse.ro.

Constanța: “Vrem democrație, nu pușcărie”

La Constanța zeci de oameni s-au adunat în fața Prefecturii. Majoritatea sunt tineri care nici nu poartă mască, nici nu păstrează distanța socială.

“Jos Guvernul!”, “Libertate!”, “Jos Iohannis!”, “Deschideți școlile!”, “Vrem democrație, nu pușcarie”, “Jos masca”, sunt doar câteva dintre scandările mulțimii care are fluiere, vuvuzele și steaguri tricolore.

Printre cererile protestatarilor constănțeni se numără demisia premierului Cîțu și a președintelui Iohannis, dar și renunțarea la obligativitatea purtării măștii în spațiile publice.

Proteste similare sunt, în acest moment, la Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Botoșani, Brașov, Galați, Iași, Brăila, Ploiești, Craiova și alte localități.

Protestele de luni s-au încheiat cu violențe

Luni, mii de persoane au protestat în Bucureşti, dar şi în marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii şi apoi au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, unde protestul a luat amploare.

Au fost ciocniri violente între protestatarii anti restricții și jandarmi la București. La puține momente după încheierea mitingului, aproximativ 60 de persoane au decis să meargă spre Piața Unirii. Aici au început să arunce cu pietre și sticle înspre forțele de ordine.

În urma acestor incidente violente, cel puțin 10 persoane au fost reținute, dar jandarmii continuă identificarea acestora.

În ţară, manifestanţii s-au strâns în pieţele centrale sau în faţa prefecturilor, cei mai mulţi pornind în marş. Oamenii au scandat lozinci împotriva autorităţilor, au reclamat dictatura medicală şi au dat foc măştilor de protecţie.

ADVERTISEMENT