ADVERTISEMENT
News

A început administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin anti-Covid. Capitala din Europa care a luat decizia

O Capitală din Europa a început administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin anti-Covid.
Autor: Adrian Baciu | 02.07.2021 | 08:01
A început administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin anti-Covid. Capitala din Europa care a luat decizia
A început administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin anti-Covid. Capitala din Europa care a luat decizia. Sursa foto: latimes.com

Rusia este una dintre țările cel mai greu afectate de varianta indiană a Covid-19. Tulpina Delta face ca infectările să atingă cifre record în ultimele 6 luni. Decesele sunt și ele la valori nemaiîntâlnite în pandemie.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Moscova a luat decizia de a administra și cea de-a 3-a doză de vaccin contra noului coronavirus.

A început administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin anti-Covid, în Moscova

Ministerul Sănătății rus a recomandat, miercuri, ca în toate clinicile să se administreze doze de rapel persoanelor vaccinate în urmă cu 6 luni sau mai mult. Rusia devine astfel una dintre primele țări care au început o campanie de re-vaccinare.

ADVERTISEMENT

Mihail Murashko spune că aceasta este o măsură de urgență, întrucât numărul de cazuri din Rusia este în creștere bruscă.

Acesta admite că rata de vaccinare rămâne scăzută, în ciuda faptului că autoritățile au decis ca vaccinarea să fie obligatorie pentru angajații din domeniul serviciilor publice din Capitală.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, doar 16% din populația Rusiei a fost imunizată contra SARS-CoV-2. Ținta era de 60% până în toamna 2021, însă Kremlinul a recunoscut recent că este imposibil de atins.

Oficialii din Sănătate de la Moscova spun că dozele celui de-al doilea rapel vor fi efectuate pentru persoanele vaccinate la fiecare 6 luni, până când cel puțin 60% din populația adultă va fi imunizată.

ADVERTISEMENT

În Rusia, serurile anti-Covid folosite sunt Sputnik V, Sputnik Light, EpiVacCorona și CoviVac, toate producții interne.

Și oamenii de știință din Rusia au recomandat dozele de rapel pentru a menține numărul anticorpilor de protecție din organism la un nivel ridicat, având în vedere răspândirea rapidă a variantei Delta.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să urmărim tulpina, menținând nivelurile de anticorpi ridicate prin re-vaccinare mai frecventă”, a declarat Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya care a dezvoltat vaccinul, potrivit Reuters.

Rusia, record de decese din cauza Covid-19, raportate joi

Rusia a raportat joi, 1 iulie, un total de 23.543 de noi cazuri de Covid-19. Au fost și 672 de decese, cea mai mare cifră zilnică din pandemie.

ADVERTISEMENT

Din numărul total de cazuri, 7.597 de noi infectări au fost înregistrate în Moscova, iar majoritatea au fost cu varianta Delta.

De la debutul crizei sanitare, statul din estul Europei a raportat peste 5,5 milioane de infecții și 135.886 de decese asociate noului coronavirus.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!