ADVERTISEMENT
News

A început campania de vaccinare la Spitalul Gerota. ”Reacțiile adverse încă este prea devreme să le observ”

Autor: Robert Cristea | 04.01.2021 | 15:04
A început campania de vaccinare la Spitalul Gerota. ”Reacțiile adverse încă este prea devreme să le observ”
Câte doze de vaccin anti-Covid va produce BioNTech până la finalul anului. Sursa foto - hepta.ro

A început campania de vaccinare împotriva noului coronavirus la Spitalul Gerota. Fosta șefă a secției ATI, Alida Moise, a fost infectată cu Covid-19 în luna martie.

ADVERTISEMENT

A fost în stare gravă, a stat aproape o lună în spital și peste o săptămână a avut nevoie de suport respirator. Luni, 4 ianuarie, managerul spitalului s-a vaccinat și a declarat că antidotul este ”împlinirea unei speranțe”.

”Probabil toți, încă din perioada în care eram aici în carantină, am sperat că într-o zi, vaccinul acesta va fi gata, lucru care s-a întâmplat astăzi și ați observat că m-am și vaccinat”,  a spus Alida Moise, conform Libertatea.

Campanie de vaccinare la Spitalul Gerota: ”Nu m-a durut”

Alida Moise a fost însoțită de doctorul Dinu Dragomir, directorul Direcției Medicale, și de doctorul Cătălin Belinschi, coordonatorul Centrului de Vaccinare din Gerota.

ADVERTISEMENT

„Nu m-a durut, este o înțepătură banală , iar reacțiile adverse încă este prea devreme să le observ”, a precizat fosta șefă de la ATI.

Alina Moise, managerul Spitalului „Dimitrie Gerota”, a avut și un mesaj pentru persoanele care ezită să se vaccineze.

„Întotdeauna vor fi sceptici și multe persoane care nu se vor vaccina. Faptul că 70% din personalul nostru și-a declarat intenția de a se vaccina înseamnă că noi avem încredere și speranță că vom reuși să punem capăt acestei epidemii”, a spus Alida Moise.

„Cred că aceleași sentimente le-am încercat toți medicii din România. Multă emoție negativă, multă teamă, multă incertitudine. Prin boală am trecut singuri, că așa sunt condițiile de izolare. Dar acum avem o speranță, a apărut vaccinul și sperăm ca lucrurile să poată fi controlate în viitorul apropiat”, a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

La Spitalul „Dimitrie Gerota” sunt vaccinați și angajați de la SMURD, ISU și paramedici. În următoarele zile se va vaccina 71% din personalul angajat al spitalului. Spitalul „Dimitrie Gerota” a intrat în carantină în martie 2020, după ce 22 de cadre medicale, printre care și managerul instituției, au fost testate pozitiv.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT