News

A început demolarea Pieței de Flori din Sectorul 5. Vânzătorii au potestat și au cerut să stea de vorbă cu primarul

19.05.2020 | 17:27
A inceput demolarea Pietei de Flori din Sectorul 5 Vanzatorii au potestat si au cerut sa stea de vorba cu primarul
ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 5 a început, marți, demolarea Pieței de Flori din cartierul Rahova, deoarece locul era unul insalubru.

A început demolarea Pieței de Flori din Sectorul 5

Conform stirileprov.ro, înainte de începerea demolării Pieței Florilor, comercianții au primit din partea Primăriei Sectorului 5 oferta de a se muta temporar în Piața Ferentari, însă majoritatea au refuzat, pe motiv că rămân fără clienți.

ADVERTISEMENT

Din 13 aprilie, toți comercianții au primit o notificare conform căreia zona va fi igienizată, reabilitată și modernizată, pentru că, de-a lungul anilor, a devenit insalubră, mai ales din cauza faptului că operatorii economici nu aveau contracte de salubrizare și nu plăteau utilitățile.

Vânzătorii de flori s-au arătat extrem de nemulțumiți la apariția utilajelor și au protestat vehement. Aceștia au cerut ca Daniel Florea, primarul Sectorului 5, să vină la fața locului și să stea de vorbă cu ei.

ADVERTISEMENT

“Piaţa de flori este şi va rămâne un simbol al Capitalei, o mândrie a Sectorului 5”

De asemenea, în Piața de Flori din Sectorul 5 a ajuns și o ambulanță, precum și un autovehicul de intervenție al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Primăria Sectorului 5 anunţă că zona Pieţei George Coşbuc intră, de marţi, într-un amplu proces de igienizare, reabilitare şi modernizare, deoarece aceasta nu mai îndeplineşte condiţiile optime pentru desfăşurarea activităţii de comerţ.

ADVERTISEMENT

“Piaţa de flori este şi va rămâne un simbol al Capitalei, o mândrie a Sectorului 5 şi va deveni un spaţiu curat, modern, care oferă toate condiţiile necesare pentru un comerţ civilizat”, a menţionat Primăria.

Un scandal a avut loc la 12 aprilie în Piața de Flori, atunci când polițiștii nu i-au lăsat pe comercianță să-și vândă marfa, deși inițial li se spusese că vor putea să facă asta în weekend-ul de Florii.

ADVERTISEMENT

În luna martie, primaarul Daniel Florea a fost chemat de acasă pentru a-și deschide biroul, întrucât autoritățile au făcut o serie de percheziții. Reprezentanții Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 au descins la primăria de sector pentru a ridica documente.

ADVERTISEMENT