News

A început emiterea voucherelor de 250 de lei pentru cetățeni. Ministrul Budăi: ”Banii vor putea fi folosiți oricând”

Miercuri, 1 iunie, a debutat oficial emiterea voucherelor sociale de 250 de lei pentru cetățenii defavorizați. Anunțul a fost făcut de ministrul muncii, Marius Budăi.
01.06.2022 | 17:45
A inceput emiterea voucherelor de 250 de lei pentru cetateni Ministrul Budai Banii vor putea fi folositi oricand
Voucherele de 250 de lei pentru persoanele defavorizate au început să fie emise. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Marius Budăi, ministrul muncii și solidarității sociale, vine cu vești bune pentru milioane de cetățeni din România.

Voucherele de 250 de lei pentru persoanele defavorizate au început să fie emise. Anunțul ministrului Marius Budăi

Într-o postare pe contul său de Facebook, oficialul Guvernului anunță că voucherele electronice de 250 de lei, prevăzute în Programul Sprijin pentru România, au început să fie emise.

ADVERTISEMENT

Ministrul a mai precizat că aceste tichete electronice vor ajunge cât mai curând posibil la cei care au nevoie de ajutorul financiar.

Replica unui card pe care vor fi virate sumele aferente voucherelor sociale ce vor fi acordate de guvern. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

”Au început să fie emise voucherele electronice prevăzute în Programul Sprijin pentru România!

ADVERTISEMENT

Îi asigurăm pe toți beneficiarii că vor ajunge la ei cât mai curând posibil, iar banii vor putea fi folosiți oricând!”, a scris Budăi pe site-ul de socializare.

Peste 2,5 milioane de cetățeni vor primi vouchere pentru achiziția de alimente

Aceste tichete care au început să fie emise deja către populație au o valoare nominală de 250 lei.

ADVERTISEMENT
Replica unui card pe care vor fi virate sumele aferente voucherelor sociale ce vor fi acordate de guvern. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ele ”sunt destinate persoanelor aflate în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie şi fac parte din cea mai importantă iniţiativă de acest gen derulată până acum din perspectiva numărului de beneficiari”, explicau recent autoritățile.

În debutul acestei săptămâni, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, spunea că voucherele sociale oferite în cadrul programului Sprijin pentru România vor fi acordate în 4 tranșe.

ADVERTISEMENT
  • Tranșa I: iunie-iulie 2022
  • Tranșa II: august-septembrie 2022
  • Tranșa III: octombrie-noiembrie 2022
  • Tranșa IV: decembrie-ianuarie 2023

Pe lista celor peste 2,5 milioane de beneficiari care primesc vouchere sociale se află: pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

De ajutor mai beneficiază și persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei și persoanele fără adăpost.

ADVERTISEMENT