Vettel este primul învingător în Formula 1. S-a impus la Antipozi

Ionut Neamţu    Sorin Dumitrescu   
in Masini
25/03/2018, 10:13
Vettel este primul învingător în Formula 1. S-a impus la Antipozi

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

A pornit la drum noul sezon de Formula 1. Anul acesta vor fi 21 de Mari Premii, egalându-se recordul din 2016. Campionatul va dura exact 8 luni, urmând a se încheia la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite. Noutăţile le reprezintă revenirea în competiţie a MP ale Franţei şi Germaniei. În total 11 curse în Europa, 5 în Asia, 4 în cele două Americi şi MP al Australiei, care şi deschide sezonul.

Aşa cum era de aşteptat prima cursă a anului 2018 a fost una foarte disputată, pentru că toată lumea dorea să pornească bine în noul sezon. Primul a trecut linia de sosire germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, urmat de britanicul Hamilton de la Mercedes şi de coechipierul finlandez Kimi Raikkonen.

Este a treia oară în carieră pentru Vettel când se impune la Melbourne şi a al doilea an consecutiv. A fost un succes mai puţin aşteptat, pentru că în calificări Hamilton fusese cel mai bun şi ocupase primul loc la grila de start. Însă germanul a făcut o cursă perfectă şi a reuşit să termine primul. 

Umătoarea întâlnire cu Formula1 va avea loc pe 8 aprilie, în China, la Shanghai. O săptămână mai târziu se va disputa MP al Bahrain, la Sakhir, pe 29 aprilie cel al Azerbaidjanului, la Baku şi abia pe 13 mai putem spune că Formula1 va ajunge cu adevărat în Europa, la Barcelona.

Închide ×