ADVERTISEMENT
News

A început maratonul de vaccinare de la București. 50 de centre sunt deschise non-stop

Autor: Robert Cristea | 07.05.2021 | 17:10
A început maratonul de vaccinare de la București. 50 de centre sunt deschise non-stop
Medicul Octavian Jurma susține imunizarea copiilor. “Relaxarea inhibă vaccinarea!“. Sursa foto: hepta.ro

A început maratonul de vaccinare de la București. Vineri, la ora 16:00, s-a dat startul iar unele persoane s-au așezat la coadă înainte ca centrele să fie deschise. 

ADVERTISEMENT

Echipe medicale sunt formate din aproximativ 1.200 de voluntari vor vaccina 24 de ore din 24, cu serul Pfizer. Dintre aceștia, 260 sunt medici, 300 asistenţi medicali, 135 rezidenţi şi 500 studenţi, conform Realitatea.net.

Cei care vor să se vaccineze o pot face fără programare, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, până luni.

A început maratonul de vaccinare de la București

Cu ocazia maratonului de vaccinare, circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 va fi extinsă şi pe parcursul nopţii.

ADVERTISEMENT

50 de puncte de vaccinare sunt deschise non-stop, iar șase linii de autobuz vor circula și noaptea.

Unul dintre medicii care va administra serul anti-Covid vineri este Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Peste exact 24 de ore, adică vineri la ora 16:00, începe maratonul vaccinării în Bucureşti. Prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davilla, Primăria Capitalei şi ASSMB vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locaţii centrale din Capitală – Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

ADVERTISEMENT

Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16:00 şi până luni la ora 8:00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

De la 18:00, la Sala Palatului va fi prezent și Florin Cîțu, pentru a susține campania de vaccinare. În cadrul maratonului de vaccinare din București vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete. Persoanele care vor participa la maratonul de vaccinare din Bucureşti, la Biblioteca Naţională a României şi la Sala Palatului, se vor bucura zilnic şi de un program cultural, a tranamis Ministerul Culturii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT