News

A început Maratonul Vaccinării, în București. Te poți imuniza 3 zile, la orice oră din zi și noapte. Lista centrelor deschise

Maratonul Vaccinării din Capitală a început. Iată care este lista centrelor.
22.10.2021 | 11:59
A inceput Maratonul Vaccinarii in Bucuresti Te poti imuniza 3 zile la orice ora din zi si noapte Lista centrelor deschise
ADVERTISEMENT

Având în vedere faptul că numărul de cazuri de coronavirus a crescut alarmant în țara noastră, la fel ca și numărul morților, autoritățile au decis să organizeze un nou maraton al vaccinării.

Maratonul Vaccinării din Capitală a început. Cât durează acesta

Maratonul Vaccinării din Capitală va ține trei zile, iar oamenii pot merge să se imunizeze împotriva Covid-19 la orice oră, deoarece centrele de vaccinare vor funcționa non-stop.

ADVERTISEMENT

Așadar, maratonul începe vineri și durează până luni, timp în care toți doritorii neimunizați din Capitală pot merge să se vaccineze contra Covid-19.

Numele evenimentului este “Maraton al vaccinării pentru viaţă”, semnificativ pentru îndemnul constant al autorităților de a ne vaccina, deoarece mulți pacienți merge prea târziu în spitale

ADVERTISEMENT

“Evenimentul este menit să promoveze beneficiile şi importanţa vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga ţară şi poate constitui un punct de pornire pentru acţiuni similare la nivel naţional”, au transmis reprezentanţii CNCAV.

Acestea sunt centrele de vaccinare deschise în București:

Romexpo (Sectorul 1), cu 8 fluxuri;
Circul Metropolitan (Sectorul 2), cu 7 fluxuri;
Biblioteca Națională (Sectorul 3), cu 10 fluxuri;
Palatul Copiilor (Sectorul 4), cu 15 fluxuri;
Liberty Mall sau Centrul Sfântul Andrei (Sectorul 5), cu 5 fluxuri;
Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu” (Sectorul 6), cu 4 fluxuri.

ADVERTISEMENT

La Maratonul Vaccinării sunt disponibile toate cele patru seruri de imunizare de pe piață, iar oamenii pot merge acolo până pe data de 25 octombrie, la ora 8 dimineața.

Mesajul Ro Vaccinare după începerea maratonului pentru imunizare contra Covid-19

Primele date de la acest maraton de vaccinare au fost deja contorizate și transmise de platforma Ro Vaccinare. Astfel, în primele 2 ore, s-au vaccinat peste 1.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

În total, în București s-au imunizat peste 3.000 de oameni. De asemenea, platforma națională de informare cu privire la vaccin arată că imunizarea este cea mai bună soluție pentru a ne proteja de coronavirus.

„Bucureștenii se vaccinează: 3.362 de persoane vaccinate în primele 2 ore, din care 1.084 în cadrul Maratonului pentru viață!
6 centre de vaccinare, 24/24.

Sector 1: Romexpo; Sector 2: Circul Metropolitan; Sector 3: Biblioteca Națională;

Sector 4: Palatul Copiilor; Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei;  Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu”.

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!”, se arată pe pagina Ro Vaccinare.

ADVERTISEMENT