News

A început operațiunea „Focuri de artificii”. Peste 8,6 tone de articole pirotehnice, confiscate de polițiști

13.12.2020 | 16:44
A inceput operatiunea Focuri de artificii Peste 86 tone de articole pirotehnice confiscate de politisti
ADVERTISEMENT

Nici nu a  început bine așa-numita operațiune „Focuri de artificii”, că polițiștii din întreaga țară au și confiscat peste 8,6 tone de articole pirotehnice deținute ilegal.

În ultimele trei săptămâni, echipele de control au verificat 200 de persoane fizice și juridice și au efectuat 411 acțiuni și controale, atât în complexe comerciale, cât și piețe. Au fost constatate astfel 112 infracțiuni și au fost întocmite 109 dosare penale, pe numele a 121 de persoane.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42.830 de lei și au fost depistate în această perioadă 92 de persoane fizice şi juridice neautorizate care desfăşurau operaţiuni cu articole pirotehnice.

Peste 8,6 tone de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiști în ultimele 3 săptămâni

Ca urmare a operațiunii „Focuri de artificii”, au fost indisponibilizate, totodată, în vederea confiscării, 8.657 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4 şi P1, în valoare de peste 295.000 de lei şi au fost retrase 3 autorizaţii.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii atrag atenţia că petardele pot fi comercializate doar în spaţii destinate vânzării unor astfel de articole şi numai după obţinerea autorizaţiei de deţinere şi comercializare. Comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracţiune şi vă pune în pericol sănătatea şi integritatea corporală.

Pe parcursul acestei perioade, au fost depistate 92 de persoane fizice și juridice neautorizate, care desfășurau operațiuni cu articole pirotehnice.

ADVERTISEMENT

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 8.657 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare de peste 295.000 de lei și au fost retrase 3 autorizații.

Petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare. Comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracțiune și vă pune în pericol sănătatea și integritatea corporală.

ADVERTISEMENT

La achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea să fie inscripționate în limba română! Exemple de articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, inele de foc, sateliți”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

ADVERTISEMENT