News

Procesul crimelor din Caracal. Avocaţii familiilor Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu cer retrimiterea dosarului la procurori

20.05.2020 | 17:05
ADVERTISEMENT

Procesul crimelor din Caracal a început, iar iercuri a avut loc prima înfățișare a judecății lui Gheorghe Dincă, suspectul principal în dispariția celor două tinere, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

UPDATE: Magistraţii Tribunalului Olt au decis ca deliberarea şi pronunţarea în dosarul ”Caracal” să aibă loc pe 3 iunie.

ADVERTISEMENT

Avocaţii familiilor Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu au cerut ca dosarul să fie retrimis la procurori pentru completarea urmăririi penale.

În plus, avocatul familiei Alexandrei Măceşanu a solicitat şi anularea actului constatator de deces al adolescentei, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Procesul crimelor din Caracal. Reacție dură a bunicii Luizei Melencu: ”Mi-a luat copilul, m-a nenorocit!”

Procesul lui Gheorghe Dincă, bărbat din Caracal acuzat de uciderea tinerelor Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, a fost reluat în cursul zilei de miercuri, 20 mai.

În cursul dimineții, Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat de uciderea tinerelor Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, a fost adus la Tribunalul Olt, unde a fost programat primul termen în procesul în care este acuzat de crimă, lipsire de libertate şi profanare de cadavre.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 20:00, Dincă a fost adus la Tribunalul Olt, acolo unde membrii familiilor fetelor erau și ei prezenți.

În momentul în care au văzut mașina cu care a fost adus omul acuzat de uciderea fetei lor, bunicii şi mama Luizei Melencu au reacţionat dur la vederea maşinii cu care a fost adus, dorind să ia contact cu acesta.

ADVERTISEMENT

”Să-i văd faţa de scărbă. Mi-a luat copilul, m-a nenorocit!“, a strigat bunica Luizei, în timp ce bunicul fetei, Stelian Iordache, a declarat că speră să se facă dreptate, conform Adevărul.

Pandemia de coronavirus a amânat înfățișările anterioare

Termenele inițiale ale procesului lui Gheorghe Dincă, de pe 18 martie și 3 aprilie au fost preschimbate din cauza restricțiilor impuse de starea de urgență.i.

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete: Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, în locuinţa lui din Caracal.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din “cazul Caracal”, Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu.

Gheorghe Dincă este trimis în judecată pentru opt infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte, iar Ștefan Risipițeanu pentru viol.

ADVERTISEMENT