Fotbal intern

A început procesul în cazul morţii lui Patrick Ekeng! Medicul, acuzat de ucidere din culpă. “Avea puls normal”

26.09.2018 | 13:45
A inceput procesul in cazul mortii lui Patrick Ekeng Medicul acuzat de ucidere din culpa Avea puls normal
ADVERTISEMENT

Miercuri a început procesul în cazul morţii lui Patrick Ekeng, survenit în timpul meciului Dinamo – Viitorul 3-3, disputat pe 6 mai 2016. La începutul anului 2018 a fost încheiată expertiza în acest caz, iar pe 8 februarie 2018, medicul Mihaiela Duţă a fost trimisă în judecată.

Dosarul a ieşit camera preliminară şi a trecut pe sală pe 12 septembrie 2018, iar miercuri, medicul Mihaiela Duţă a venit la Judecătoria Sectorului 2. Avocata inculpatei a susţin că au existat multiple erori atunci când a fost calculat timpul de intervenţie. “În realitate, coroborând procesele verbale vom observa că în intervalul dintre constatarea fibrilației și ajungerea la spital nu a fost un minut jumătate, ci patru secunde. Aceste erori s-au răsfrâns și în raportul medico-legal, așa că susținem refacerea acestuia. În subsidiar, în ceea ce privește ambulanța, s-a constatat că exista puls normal, până cu zece secunde înainte să se intre la UPU. E o diferență uriașă între cele peste două minute în care s-a menționat ca nu s-a realizat nimic și cele doar câteva secunde de când au apărut fibrilațiile”, a susţinut avocata medicului. Termenul de miercuri din dosar s-a încheiat în jurul orei 13:20.

ADVERTISEMENT

A început procesul în cazul morţii lui Patrick Ekeng, cu o singură acuzaţie

Miercuri a început procesul în cazul morţii lui Patrick Ekeng, iar în dosar există o singură acuzaţie, cea de ucidere din culpă. Anchetatorii au vizat două puncte în dosar, în urma cărora au ajuns la această acuzaţie. “Fără a evalua complet starea pacientului, Mihaiela Duţă nu a dispus iniţierea niciunei manevre de resuscitare, fotbalistul fiind urcat în ambulanţă. Mai mult decât atât, deşi pe parcursul transportului, ca urmare a instalării defibrilatorului aflat în dotarea ambulanţei, a fost confirmată fibrilaţia ventriculară în care se afla pacientul Patrick Ekeng, medicul Duţă Elena Mihaiela nu a iniţiat nici de această dată manevre de resuscitare”, au scris anchetatorii.

A început procesul în cazul morţii lui Patrick Ekeng, la doi ani de la decesul fotbalistului
A început procesul în cazul morţii lui Patrick Ekeng, la doi ani de la decesul fotbalistului