News

A început programul Trenurile Soarelui. Cât costă o călătorie până la mare

Programul Trenurile Soarelui a început vineri. 40 de garnituri vor face legătura între zone din toată țara, stațiunile de pe litoral și Delta Dunării.
11.06.2021 | 21:11
A inceput programul Trenurile Soarelui Cat costa o calatorie pana la mare
Tren blocat de crengile unor copaci în Harghita.
ADVERTISEMENT

Programul estival de transport feroviar, Trenurile Soarelui a fost lansat vineri. Anul acesta au fost puse la dispoziția turiștilor 40 de trenuri care fac legătura între zonele din toată țara și stațiunile de pe litoral sau Delta Dunării.

În acest an trenurile vor avea mai multe vagoane pentru a se evita aglomerația. De asemenea unele au și vagoane de dormit.

ADVERTISEMENT

A început programul Trenurile Soarelui

Programul Trenurile Soarelui a revenit. De vineri, 11 iunie, 40 de trenuri fac legătura între zonele din toată țara și stațiunile de pe litoral sau Delta Dunării. De asemenea și TAROM a anunțat că a suplimentat numărul avioanelor.

Anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, Trenurile Soarelui nu au circulat. Anul acesta, CFR a anunțat că a suplimentat numărul vagoanelor și a adăugat și vagoane de dormit.

ADVERTISEMENT

CFR Călători a anunțat că  prelungește spre Mangalia  din 11/12 iunie circulației unor trenuri care aveau ca destinație finală București Nord și se introduc  din 25/26 iunie noi trenuri ce au ca destinație exclusivă litoralul.

“Suplimentăm Trenurile Soarelui până la maximum 15 vagoane. Nu se vor da locuri în picioare”, au declarat reprezentanții CFR Călători.

ADVERTISEMENT

Potrivit comunicatului CFR Călători, persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului).

Cu trenul rapid de la București la Constanța se fac 2 ore. Cu El Regio, care oprește în stații se fac 4 ore. În funcție de timp, prețul biletului  dus-întors este de la 110 lei, la 55 de lei cel Regio.

ADVERTISEMENT

O altă variantă de a ajunge pe litoral este autobuzul. Drumul de la București la Constanța durează 4 ore, iar un bilet dus-întors costă 120 de lei. Cu mașina, drumul durează doar 2 ore și jumătate.

Tarom a suplimentat cursele

Reprezentanții Tarom au anunțat că în această vară vor exista mai multe curse București – Constanța, din data de 18 iunie. În plus la bord vor avea loc și petreceri.

Turiștii dornici de distracție vor pleca vineri și se vor întoarce duminică. Durata călătoriei va fi de 45 de minute, iar un bilet dus-întors costă 1000 de lei. Pentru a facilita accesul, reprezentanții Tarom spun că vor avea ghișee de check rapid.

ADVERTISEMENT