Fotbal intern

A început returul, au revenit greşelile de arbitraj! Cum au comis-o Haţegan şi Kovacs

12.01.2021 | 22:48
A început returul, au revenit greşelile de arbitraj! Cum au comis-o Haţegan şi Kovacs
A început returul, au revenit greşelile de arbitraj! Cum au comis-o Haţegan şi Kovacs
ADVERTISEMENT

Marţi s-au jucat primele meciuri din returul sezonului în Casa Pariurilor Liga 1, iar greşelile de arbitraj au reapărut. Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs, cei mai importanţi reprezentanţi ai arbitrajului din România, au comis-o în partidele de la Mediaş şi de la Craiova.

Ovidiu Haţegan a fost primul arbitru care a comis-o în startul returului din Liga 1. Arbitrul de 40 de ani a fost delegat la meciul Gaz Metan Mediaş – FC Voluntari 2-0 şi nu a acordat o lovitură de la 11 metri pentru gazde.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs l-a urmat la capitolul greşeli, în U Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-0. Acesta nu a sancţionat un fault dur al lui Ivan Mamut la portarul echipei covăsnene.

Primele greşeli de arbitraj din retur

În minutul 35 al meciului Gaz Metan Mediaş – FC Voluntari 2-0, la scorul de 0-0, Lukas Droppa l-a călcat pe Yuri cu piciorul pe gleznă. Ovidiu Haţegan ar fi trebuit să acorde lovitură de la 11 metri pentru medieşeni, însă a lăsat jocul liber.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Gaz Metan Mediaş i-au reproşat că nu a acordat penalty, iar Ion Crăciunescu a analizat faza. Fostul arbitru a susţinut că Ovidiu Haţegan trebuia să dea lovitură de la 11 metri.

“Îl calcă pe picior. Penalty pentru Gaz Metan. Nu poți să cazi așa, dacă nu ești călcat”, a declarat Ion Crăciunescu la emisiunea “Fotbal Club” de la Digi Sport.

Ce s-a întâmplat în U Craiova – Sepsi 0-0

Startul meciului U Craiova – Sepsi 0-0 a adus o fază care putea să schimbe soarta partidei. Ivan Mamut a avut o intrare dură la Roland Niczuly, portarul oaspeţilor, în urma căreia jucătorul s-a resimţit minute bune. Mai mult decât atât, gheta fotbalistului a fost tăiată de forţa faultului.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs nu l-a avertizat cu cartonaş galben pe atacantul croat, însă Ion Crăciunescu a susţinut că acesta putea chiar să fie eliminat.

“Trebuia măsură disciplinară fără discuții. N-ai cum să treci peste această fază. Unii arbitri ar fi dat chiar roșu. Dacă nu vrei să dai, te faci că nu vezi. E imprudență, putea să dea galben. Dar nu poți să nu dai nimic.

Este imposibil. Eu am auzit fel de fel de scuze, sunt doi jucători într-o zonă liberă, mingea este acolo, cum să nu vadă? Arbitrul n-are voie să nu vadă asta”, a spus Ion Crăciunescu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri