News

A început tratamentul cu plasmă la Institutul ”Matei Balș”. Streinu-Cercel: ”S-a administrat unui pacient de la Terapie Intensivă”

01.05.2020 | 10:31
A inceput tratamentul cu plasma la Institutul Matei Bals StreinuCercel Sa administrat unui pacient de la Terapie Intensiva
A început tratamentul cu plasmă la Institutul ”Matei Balș”. Streinu-Cercel: ”S-a administrat unui pacient de la Terapie Intensivă”. Sursă: INQUAM Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

A început tratamentul cu plasmă contra coronavirus pentru pacienții din România. Primul pacient supus acestei intervenții vine de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală.

A început tratamentul cu plasmă la Institutul ”Matei Balș”. Streinu-Cercel: ”S-a administrat unui pacient de la Terapie Intensivă”

În cursul acestei săptămâni, la ”Matei Balș” i-a fost administrat tratament cu plasmă unui pacient aflat la secţia de Terapie a Institutului de Boli Infecţioase.

ADVERTISEMENT

Informația a fost a anunţată joi seară de managerul unităţii medicale, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel. Potrivit acestuia, în cursul zilei de joi, un alt pacient a fost tratat cu medicamentul Remdesivir, cunoscut pentru rezultatele bune împotriva COVID-19.

”Am administrat plasmă de convalescenţă la un pacient din Terapie Intensivă. Se practică doar în Terapia Intensivă, nu se practică pe secţii obişnuite.

ADVERTISEMENT

Programul a demarat, a fost pus în practică. Toate lucrurile funcţionează în conformitate cu tot ce trebuie din punct de vedere legal, avem cadrul legislativ şi am trecut la administrarea ei. În momentul în care avem cazuri severe, punem la bătaie toate mijloacele terapeutice de care dispunem.

Am tratat şi primul pacient cu Remdesivir”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, joi seară, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Streinu-Cercel: ”Tratamentul cu plasmă nu prezintă riscuri”

În opinia doctorului Streinu-Cercel, acest tratament bazat pe plasmă de la pacienții vindecați nu reprezintă riscuri, pentru că bolnavul primeşte o cantitate de anticorpi care să-l ajute în lupta cu coronavirus.

”Utilizarea de plasmă la pacienţi este ultracunoscută. Incumbă un beneficiu terapeutic, pentru că, cel puţin teoretic, această plasmă ar trebui să-i aducă pacientului respectiv o cantitate de anticorpi care să îl ajute în bătălia cu virusul.

ADVERTISEMENT

Deci, numai lucruri bune, riscuri, nu. Sunt respectate întru totul procedurile de utilizare a unui produs biologic activ”, a explicat el la postul de știri citat.

Despre un posibil vaccin anti-Covid, doctorul de la ”Matei Balș” a spus că: ”Dacă vorbim de un vaccin, atunci probabil că va exista o politică la nivel internaţional de o linie de producţie dedicată, în aşa fel încât numărul de vaccinuri să fie asigurat într-o cantitate cât mai mare, la nivel naţional”

ADVERTISEMENT