Sport

Final în ultima zi de mercato în marile campionate din Europa! Florin Andone a plecat de la Brighton și a semnat cu o echipă din Spania

Perioada de transferuri din vara 2022 se va încheia, pentru marile campionate ale Europei, pe 1 septembrie. Este ultima zi în care cluburile din Premier League, La Liga, Serie A şi Bundesliga mai pot aduce jucători.
01.09.2022 | 06:41
Final in ultima zi de mercato in marile campionate din Europa Florin Andone a plecat de la Brighton si a semnat cu o echipa din Spania
Florin Andone este evaluat un milion de euro conform Transfermarkt. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
02-09-2022
06:17

Florin Andone a semnat cu UD Las Palmas

Florin Andone și-a reziliat contractul cu Brigton și revine în fotbalul spaniol. Atacantul va fi prezentat pe data de 5 septembrie, iar înțelegerea este valabilă până la finalul sezonului.

Internaționalul român a mai jucat în Spania la CD Castellon, Atletico Baleares, Villarreal B, Cordoba, Deportivo și Cadiz

01-09-2022
23:43

Pierre-Emerick Aubameyang, prezentat oficial de Chelsea

Pierre-Emerick Aubameyang a fost prezentat oficial de Chelsea şi a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani. Barcelona a anunţat, pe contul oficial de Twitter, că afacerea a fost făcută în schimbul a 12.000.000 de euro.

“Sunt foarte fericit. Este o onoare să fac parte din această echipă şi abia aştept să debutez. Am câteva lucruri neterminate în Premier League, aşa că este bine că m-am întors”, a declarat Pierre-Emerick Aubameyang pentru site-ul oficial al lui Chelsea.

Fostul internaţional gabonez a evoluat pentru Arsenal în perioada 2018-2022, iar în iarna acestui an a părăsit formaţia londoneză pentru Barcelona. În tricoul blaugrana, Aubameyang a marcat 13 în 24 de meciuri.

01-09-2022
22:23

Final în ultima zi de transferuri din marile campionate din Europa

Ultima zi de transferuri în marile campionate din Europa a ajuns la sfârşit, iar în următoarele ore vor fi făcute prezentările oficiale ale jucătorilor care au semnat în cursul zilei de 1 septembrie.

Contul oficial al La Liga a anunţat că Hector Bellerin este noul jucătorul al Barcelonei, înainte ca formaţia de pe Camp Nou să facă anunţul oficial. În plus, fundaşul spaniol şi-a luat deja la revedere de la fanii lui Arsenal.

Kenedy a plecat de la Chelsea şi a semnat cu Real Valladolid. Brazilianul şi-a pus semnătura pe un contract cu o durată de cinci ani.

Pentru moment, Chelsea nu l-a prezentat oficial pe Pierre-Emerick Aubameyang. De asemnea, nici Barcelona nu a făcut vreun anunţ în privinţa lui Marcos Alonso. Cele două cluburi au bătut palma pentru un schimb, la care se adaugă şi plata a 10.000.000 de euro, pe care o va efectua Chelsea.

01-09-2022
14:03

Transferurile confirmate în ultima zi de mercato din fotbalul internațional

Ultima zi a mercato-ului de vară a fost și cea mai agitată și mai bogată în transferuri dintre toate celelalte. Arsenal nu s-a putut înțelege cu Aston Villa în privința transferului lui Douglas Luiz, iar Memphis Depay va rămâne la FC Barcelona, deși era dorit de Chelsea. FANATIK vă prezintă cele mai importante mutări ale zilei de 1 septembrie.

  • Atacantul român Florin Andone s-a despărțit de Brighton, după ce a marcat șase goluri în 30 de meciuri.
  • Cristiano Ronaldo va rămâne la Manchester United, cel puțin până în ianuarie 2023.
  • Inter Milano l-a transferat pe fundașul Francesco Acerbi, de la Lazio. Acerbi va purta tricoul cu numărul 15 la Inter.
  • Campioana Turciei, Trabzonspor, l-a adus pe atacantul uruguayan Maxi Gomez, de la Valencia.
  • Liverpool a obținut semnătura mijlocașului brazilian Arthur Melo, de la Juventus, sub formă de împrumut pentru un sezon.
  • Atacantul olandez Justin Kluivert va juca în acest sezon la Valencia.
  • Internaționalul belgian Leander Dendoncker a fost transferat de Aston Villa de la Wolverhampton pentru 13 milioane de lire sterline.
  • Chelsea s-a înțeles cu Juventus pentru împrumutul mijlocașului elvețian Denis Zakaria, cu opțiune de transfer definitiv.
  • PSG l-a transferat pe mijlocașul spaniol Carlos Soler, de la Valencia, pentru 18 milioane de euro.
  • Dorit și de West Ham, fundașul croat Duje Caleta-Car, de la Olympique Marseille, a semnat cu Southampton.
  • Julian Draxler a fost împrumutat de Benfica de la PSG până la finalul sezonului.
  • Everton l-a transferat pe Idrissa Gana Gueye de la PSG pentru opt milioane de lire sterline. Mijlocașul de 32 de ani a semnat pe două sezoane și este a șaptea achiziție a clubului de pe Goodison Park din această vară.
  • Manchester United l-a adus pe portarul Martin Dubravka, de la Newcastle United, sub formă de împrumut, cu opțiune de transfer definitiv.
  • Fulham l-a adus pe fundașul Layvin Kurzawa, de la PSG, sub formă de împrumut. Gruparea de pe Craven Cottage s-a înțeles și cu brazilianul Willian, în vârstă de 34 de ani, liber de contract după ce a jucat ultima oară la Corinthians.
  • Sevilla a bătut palma cu Kasper Dolberg, împrumutat de la Nice pentru un sezon, cu opțiunea de a fi cumpărat definitiv pentru 20 de milioane de euro.
  • Manchester City l-a transferat pe fundașul elvețian Manuel Akanji, de la Borussia Dortmund, pentru 20 de milioane de euro. Akanji este al cincilea fotbalist achiziționat de Pep Guardiola în această vară și a semnat un contract valabil pe cinci ani.
  • Chelsea și FC Barcelona s-au înțeles în privința unui schimb de jucători între Marcos Alonso și Pierre-Emerick Aubameyang. Londonezii vor mai plăti încă 14 milioane de euro pentru Aubameyang, care va semna un contract valabil pe doi ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un sezon, în timp ce Alonso va efectua vizita medicală în Spania și va parafa un acord pentru trei ani.
  • FC Barcelona s-a înțeles cu Arsenal pentru a-l aduce pe fundașul spaniol Hector Bellerin liber de contract.
  • Atacantul danez Martin Braithwaite și-a reziliat contractul cu FC Barcelona și va semna un contract pe trei ani cu rivala locală Espanyol.

Două luni şi jumătate au avut la dispoziţie echipele din marile campionate ale Europei pentru transferuri, în vara lui 2022, iar 1 septembrie este deadline-ul pentru mercato. Cu siguranţă, în ultima zi din această fereastră vor apărea câteva mutări interesante, iar FANATIK te va ţine la curent cu toate mişcările de trupe.

Ultima zi de transferuri în Premier League. Englezii, campionii cheltuielilor

În această vară, cluburile din Premier League au fost campionii cheltuielilor, iar suma plătită pentru transferuri este de-a dreptul impresionantă. Cele 20 de cluburi, până pe 31 august, au investit 2.122.165.636 de euro pe noi jucători în această vară. Englezii mai au 24 de ore la dispoziţie ca să mai urce suma.

ADVERTISEMENT

Englezii pot face transferuri pe 1 septembrie până la ora 23:00 (2 septembrie, ora 01:00 în România). Astfel, cluburile din Premier League vor avea o zi lungă pentru a bifa ultimele mutări necesare până în iarnă, când se deschide din nou fereastra de mercato.

Cele mai scumpe transferuri ale verii în Premier League

  1. Antony – 95.000.000 euro (de la Ajax la Manchester United)
  2. Wesley Fofana – 80.400.000 euro (de la Leicester la Chelsea)
  3. Darwin Nunez – 75.000.000 euro (de la Benfica la Liverpool)
  4. Casemiro – 70.650.000 euro (de la Real Madrid la Manchester United)
  5. Alexander Isak – 70.000.000 euro (de la Real Sociedad la Newcastle)
ADVERTISEMENT

Ultima zi de transferuri în La Liga. Câţi bani au cheltuit spaniolii

Cluburile din La Liga au fost active pe piaţa transferurilor, însă nu au cheltuit la fel de mulţi bani ca echipele din Premier League. Spaniolii au investit, până pe 31 august, 446.990.000 de euro pe noi jucători, iar bună parte din sumă a fost plătită de Barcelona, foarte activă în mercato, cu 153.000.000 de euro daţi.

Mutările, pe 1 septembrie, vor fi acceptate până la ora 23:59 (2 septembrie, ora oo:59 în România). Cel mai probabil, Real Madrid şi Barcelona nu vor aduce noi jucători în ultima zi de mercato.

ADVERTISEMENT

Cele mai scumpe transferuri ale verii în La Liga

  1. Aurélien Tchouameni – 80.000.000 euro (de la AS Monaco la Real Madrid)
  2. Raphinha – 58.000.000 euro (de la Leeds United la FC Barcelona)
  3. Jules Kounde – 50.000.000 euro (de la Sevilla la FC Barcelona)
  4. Robert Lewandowski – 45.000.000 euro (de la Bayern Munchen la FC Barcelona)
  5. Nahuel Molina – 20.000.000 euro (de la Udinese la Atletico Madrid)

Ultima zi de transferuri în Serie A. Italienii, printre cei mai cheltuitori

A fost o vară activă pe piaţa transferurilor din Serie A, iar cluburile italiene au cheltuit, până pe 31 august, 745.125.000 de euro pe noile achiziţii. Juventus a fost cea mai cheltuitoare, cu 102.400.000 de euro, însă “Bătrâna Doamnă” a reuşit să bifeze şi două mutări importante fără niciun ban plătit, după ce Paul Pogba şi Angel Di Maria au venit gratis.

ADVERTISEMENT

La fel ca în La Liga, fereastra de transferuri din Serie A se va închide pe 1 septembrie, la ora 23:59 (2 septembrie, ora oo:59 în România). Italienii au obişnuinţa ca în ultima zi de mercato să facă multe mutări, în special împrumuturi de jucători.

Cele mai scumpe transferuri ale verii în Serie A

  1. Bremer – 41.000.000 euro (de la Torino la Juventus)
  2. Federico Chiesa – 40.000.000 euro (de la Fiorentina la Juventus)
  3. Charles De Ketelaere – 32.000.000 euro (de la Club Brugge la AC Milan)
  4. Joaquín Correa – 23.600.000 euro (de la Lazio la Inter)
  5. Jérémie Boga – 22.000.000 euro (de la Sassuolo la Atalanta)

Ultima zi de transferuri în Bundesliga. Nemţii închid mercato-ul devreme

În general, nemţii au fost cumpătaţi în această vară, cu 483.280.000 de euro cheltuiţi pe transferuri. Bayern Munchen şi Borussia Dortmund au fost echipele care au băgat cei mai mulţi bani în transferuri, iar cele două au aruncat 228.600.000 de euro, în total, pe piaţă.

Pentru cluburile din Bundesliga, deadline-ul perioadei de transferuri din această vară este 1 septembrie, ora 17:00 (ora 19:00 în România). Mari mutări nu se prea întrevăd, mai ales pentru că echipele şi-au completat deja loturile.

Cele mai scumpe transferuri ale verii în Bundesliga

  1. Matthijs de Ligt – 67.000.000 euro (de la Juventus la Bayern Munchen)
  2. Sadio Mane – 32.000.000 euro (de la Liverpool la Bayern Munchen)
  3. Sebastien Haller – 31.000.000 euro (de la Ajax la Borussia Dortmund)
  4. Karim Adeyemi – 30.000.000 euro (de la RB Salzburg la Borussia Dortmund)
  5. David Raum – 26.000.000 euro (de la Hoffenheim la RB Leipzig)

Ultima zi de transferuri în Ligue 1. Francezii nu au aruncat cu bani în mercato

Echipele din Ligue 1, cu puţine excepţii, au preferat să nu investească sume impresionante în transferuri, iar totalul, până pe 31 august, era de 473.250.000 de euro. PSG a fost campioana cheltuielilor, aşa cum era şi normal, cu o investiţie totală de 129.500.000 de euro în noi jucători.

Ca în cazul La Liga şi Serie A, perioada de transferuri din Ligue 1 se va închide pe 1 septembrie, la ora 23:59 (2 septembrie, ora oo:59 în România). Mutări importante nu sunt aşteptate, însă oricând pot apărea surprize.

Cele mai scumpe transferuri ale verii în Ligue 1

  1. Vitinha – 41.500.000 euro (de la FC Porto la PSG)
  2. Nuno Mendes – 38.000.000 euro (de la Sporting Lisabona la PSG)
  3. Fabian Ruiz – 23.000.000 euro (de la Napoli la PSG)
  4. Sofiane Diop – 22.000.000 euro (de la AS Monaco la Nice)
  5. Arnaud Kalimuendo – 20.000.000 euro (de la PSG la Rennes)
ADVERTISEMENT