News

A început urmărirea penală in rem în cazul copilului împuşcat din greşeală de un poliţist

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru purtare abuzivă în cazul polițistului care a împușcat din greșeală un copil în vârstă de 13 ani, în Tulcea.
13.12.2021 | 11:58
A inceput urmarirea penala in rem in cazul copilului impuscat din greseala de un politist
ADVERTISEMENT

Procurorii din Tulcea au deschis dosar penal in rem în cazul polițistului care a împușcat un copil de 13 ani, din greșeală.

Astfel, fapta care este vizată în acest dosar este de purtare abuzivă.

“La nivelul unităţi de Parchet, în cursul dimineţii de astăzi s-a înregistrat un dosar în legătură cu evenimentul de la Turcoaia, cu privire la începerea urmăririi penale în rem pentru infracţiunea de purtare abuzivă”, a afirmat Elena Chiţu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, Elena Chiţu, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Polițistul e vizat de o anchetă administrativă

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au preluat acest dosar, având în vedere faptul că este vorba despre un om al legii în acest caz.

Reamintim faptul că un polițist care se afla în urmărirea unui șofer fugar din localitatea Turcoaia, a folosit arma din dotare pentru a-l opri pe acesta, dar l-a lovit pe un copil în vârstă de 13 ani.

ADVERTISEMENT

Polițistul care a folosit arma și a împușcat copilul este acum cercetat administrativ, a anunțat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea.

Cum s-a produs incidentul în care un copil de 13 ani a fost rănit

Totul s-a petrecut sâmbătă noapte, când cei doi polițiști de serviciu au prin sun șofer care circula fără permis de conducere.

ADVERTISEMENT

Șoferul respectiv a fugit de la locul în care a fost oprit de cei doi agenți, iar aceștia au pornit în urmărirea sa.

Unul dintre ei a tras focuri de armă în plan vertical pentru a-l opri pe șofer, iar apoi asupra acestuia, pe care l-a rănit la un picior.

ADVERTISEMENT

Unul dintre gloanțe a ricoșat

Din nefericire, în această urmărire a fost rănit și un copil, care se afla pe o stradă lăturalnică în momentul în care oamenii legii încercau să îl prindă pe bărbatul fără permis de conducere.

„Aflaţi în urmărirea conducătorului auto, unul dintre poliţişti a efectuat focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior asupra persoanei în cauză, provocându-i leziuni la nivelul gleznei unui membru inferior.

De asemenea,  în urma focurilor de armă, unul dintre gloanţe ar fi ricoşat, lovind un minor de 13 ani, care se afla pe o stradă lăturalnică”, se arată în comunicatul IPJ Tulcea.

Ambele victime au fost transportate la spital, iar acum a fost deschis acest dosar penal in rem.

ADVERTISEMENT