News

A început vaccinarea anti-Covid a personalului din învățământ. Câți profesori s-au imunizat în prima zi

24.02.2021 | 23:55
A inceput vaccinarea antiCovid a personalului din invatamant Cati profesori sau imunizat in prima zi
ADVERTISEMENT

Miercuri, 24 februarie, s-a dat startul campaniei de vaccinare împotriva infecției cu SARS-CoV-2 a personalului din învățământ și au răspuns prezent, potrivit datelor furnizate de autorități, peste 3.800 de cadre didactice.

Dintre acestea, 1.748 au fost imunizate cu AstraZeneca, în vreme ce 2.052 au primit serul produs de Pfizer în colaborare cu BioNTech. Se estimează că până pe 10 martie, când întreaga acțiune va ajunge la final, se vor vaccina peste 60.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

În București, centrul special amenajat la Romexpo funcționează ca loc de vaccinare atât pentru personalul din învățământul preuniversitar, cât și pentru cel care activează în universități.

Peste 3.800 de cadre didactice au fost imunizate în prima zi a campaniei de vaccinare pentru personalul din învățământ

„Educația rămâne temelia pe care ne putem construi viitorul, calea către progres și vârful de lance al tinerei generații. Dascălii din Romania au început să se vaccineze de astăzi, în București și alte 22 de județe din țară.

ADVERTISEMENT

3.800 de cadre didactice au fost vaccinate cu AstraZeneca (1.748) și Pfizer (2.052), reprezentând 20.8 % din totalul persoanelor vaccinate astăzi cu prima doză (18.262)”, se arată în informarea oficială.

Tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat”, a explicat și Valeriu Gheorghiță, medicul militar care coordonează campania de vaccinare anti-Covid.

De asemenea, trebuie spus că programarea nu se va face prin intermediul platformei informatice. „Instituțiile de învățământ centralieză lista cu personalul care dorește vaccinarea, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică.

ADVERTISEMENT

DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, a mai spus Gheorghiță.

ADVERTISEMENT