ADVERTISEMENT
News

A încercat să scoată aproape 3 kilograme de aur din țară. Cum l-au prins polițiștii de pe Aeroportul din Cluj

Autor: Flaviu Popa | 02.09.2020 | 17:43
A încercat să scoată aproape 3 kilograme de aur din țară. Cum l-au prins polițiștii de pe Aeroportul din Cluj
2.7 kilograme de aur, introduse pe aeroport

Un bărbat a fost prins pe Aeroportul din Cluj-Napoca în timp ce încerca să scoată din țară peste 2.7 de kilograme de monede și lingouri de aur.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 43 de ani nu a declarat cele 2.7 kilograme de aur, ci le-a ascuns în laptop, telefon și portofel.

De asemenea, bărbatul a introdus o cantitate semnificativă de aur și în bagajul de cală, în speranța că autoritățile nu vor observa.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a încercat să introducă 2.7 kilograme de aur pe Aeroportul Cluj-Napoca

Conform Poliției de Frontieră, „captura” a fost realizată miercuri, 2 septembrie, în jurul orei 12:30, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cuj-Napoca.

Pasagerul era pregătit să se urce pe avionul cu ruta Cluj-Napoca – Munchen – Doha – Filipine. Angajații Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informații au observat, la controlul de securitate, că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conține mai multe componente necorespunzătoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ziare.com, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au făcut un control amănunțit asupra bagajelor deținute de bărbat.

Astfel, au fost descoperite, disimulate în laptopul, telefonul, portofelul, dar și în bagajul de cală al bărbatului, 70 de monede și lingouri din metal galben și alb. În urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 2700 g metal galben și metal alb, susceptibile a fi din aur, respectiv argint”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, bărbatul susține că a achiziționat aurul pe durata a mai mulți ani și deține documente de proveniență pentru toate obiectele găsite în urma controlului din aeroport.

Din păcate pentru bărbat, pentru că nu a declarat aurul transportat, polițiștii de frontieră fac cercetări în cauză pentru tentativă la contrabandă. Mai mult, pentru că bunurile nu au fost declarate și depășesc valoarea plafonului vamal admis, au fost ridicate de către Biroul Vamal și vor fi predate Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca în vederea expertizării.

ADVERTISEMENT

La un prim calcul, aurul pe care bărbatul a încercat să-l transporte clandestin valorează peste 140.000 de euro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!