ADVERTISEMENT
News

A intrat în spital după ce s-a vaccinat de COVID-19! Ce a pățit un medic din Mexic

Autor: Alexandru Năstase | 03.01.2021 | 16:53
A intrat în spital după ce s-a vaccinat de COVID-19! Ce a pățit un medic din Mexic
Cum a reușit o suceveancă să se vaccineze la liber: "Când am plecat de acasă, nu credeam că e adevărat" Sursa foto - hepta.ro

Un medic mexican a intrat în spital după ce a primit vaccinul împotriva COVID-19. Vorbim despre o femeie de 32 de ani care a ajuns la unitatea medicală la puțin timp după imunizarea cu vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19.

ADVERTISEMENT

Medicul, al cărui nume nu a fost eliberat, a fost internat în secția de terapie intensivă a unui spital public din statul nordic Nuevo Leon.

Femeia ar fi suferit convulsii, dificultăți de respirație și o erupție pe piele. A ajuns la spital într-o stare destul de rea și cu simptome evidente.

ADVERTISEMENT

Medic mexican, la spital după ce a fost vaccinat împotriva COVID-19

“Diagnosticul inițial este encefalomielita”, a declarat Ministerul Sănătății într-un comunicat oficial publicat chiar în ultima zi a acestui an. Precizăm că encefalomielita este o inflamație a creierului și a măduvei spinării

Ministerul a adăugat că medicul are antecedente de reacții alergice și a spus că nu există dovezi din studiile clinice că cineva a dezvoltat o inflamație a creierului după aplicarea vaccinului.

ADVERTISEMENT

Presa internațională notează că cele două companii, Pfizer și BioNTech nu au putut fi contactate pentru comentarii legate de această situație.

Peste 126.500 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Mexic. Țara a început să distribuie prima rundă de vaccinuri COVID-19 către lucrătorii din domeniul sănătății pe 24 decembrie.

ADVERTISEMENT

Ministrul pentru Afaceri Externe Marcelo Ebrard a anunţat că vor sosi din Belgia 1,4 milioane de doze din cele 34,4 milioane pe care societăţile farmaceutice s-au angajat să le furnizeze Mexicului, în virtutea unui acord mai vechi cu Guvernul.

Mexicul, care are 128 de milioane de locuitori, a înregistrat 1,33 milioane de cazuri de infectări, potrivit cifrelor oficiale publicate în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

De altfel, Mexicul este a patra ţară cea mai îndoliată, conform cifrelor, după Statele Unite, Brazilia şi India, şi a 15-a ca număr de morţi la 100.000 de locuitori, potrivit estimărilor făcute pe baza bilanţurilor oficiale.

Autorităţile au încheiat acorduri preliminare de cumpărare de vaccinuri cu proiectul chinez-canadian CanSinoBio (35 de milioane de doze) şi cu cel britanic AstraZeneca (77,4 milioane de doze). Prin mecanismul internaţional COVAX, Mexicul va putea achiziţiona suplimentar 51,6 milioane de vaccinuri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!