News

A investit o sumă nu foarte mare de bani și a scăpat de problema facturilor la energie electrică. Plătește cu 60% mai puțin în fiecare lună

Un român a investit o sumă nu exagerată de bani și a scăpat de problema facturilor la energie electrică. În prezent, plătește cu 60% mai puțin în fiecare lună.
27.05.2023 | 10:03
A investit o suma nu foarte mare de bani si a scapat de problema facturilor la energie electrica Plateste cu 60 mai putin in fiecare luna
Un român a scăpat de problema facturilor la energie electrică. A investit o sumă nu foarte mare de bani și plătește cu 60% mai puțin în fiecare lună. Sursa foto: observatorulph.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un tânăr din România nu mai are problema facturilor la energie electrică. Acesta a decis să facă pasul către o nouă soluție în domeniul energetic, iar acum plătește cu 60% mai puțin în fiecare lună.

Un român a scăpat de problema facturilor la energie electrică. A investit o sumă nu foarte mare de bani și plătește cu 60% mai puțin în fiecare lună

La ora actuală, în România, cetățenii își montează panouri fotovoltaice prin orice mijloc. Mulți nu se mai bazează pe sprijin din partea statului. Este și cazul lui Andrei. Acesta nu a mai reușit să prindă un loc în programul Casa Verde Fotovoltaice și a luat situația pe cont propriu.

ADVERTISEMENT

Am ratat anul trecut înscrierea şi ne-am dorit să producem toată vara. Investiţia în sine, chiar şi fără program, este o investiţie bună, având în vedere perioada rapidă de amortizare”, spune cetățeanul, conform Observator News.

Chiar dacă a scos bani din propriul buzunar pentru panouri, bărbatul spune că merită şi că îşi recuperează investiția în scurt timp. În urmă cu un an, Andrei şi-a montat panouri fotovoltaice.

ADVERTISEMENT

Investiția totală l-a costat 35.000 de lei. Atât a plătit pentru panouri. Are o capacitatea instalată de 6 kWh. Dat fiind acest aspect, românul spune că şi-a redus factura de energie cu 60%.

Cât costă un kWh instalat și care e problema întâmpinată de cei care optează pentru panouri fotovoltaice

În ultimii ani, odată cu criza energetică și explozia prețurilor, cetăţenii au început să caute soluţii. Cele mai la îndemână sunt panourile pe casă. Vorbim de un mijloc facil, uşor şi profitabil.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că, în prezent, pentru fiecare kWh instalat se plăteşte, în medie, 1.000 de euro. Există și o mare problemă cu care se confruntă cei care vor să devină prosumatori. E vorba de timpul mare de aşteptare.

De când vrei să soliciţi o ofertă, până îţi montează sistemul durează între 6 şi 8 luni pentru a putea instala. Este o supracerere şi firmele care sunt active pe piaţa din România nu cred că mai fac faţă”, spune Sergiu Bazarciuc, CEO firmă panouri, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Datele oficiale spun că, în 2023, zilnic, circa 170 de consumatori s-au transformat în prosumatori. Numai la finalul lunii martie, în România existau peste 55 de mii de prosumatori. Ei aveau instalată o capacitate de 630 de MWh.

ADVERTISEMENT