News

A jefuit, a distrus și a incendiat casa unui fost ministru al apărării. Bărbatul a fost trimis în judecată

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată pentru distrugerea și sustragerea unor bunuri din casa unui fost ministru al apărării. Acesta era cunoscut în oraș pentru probleme sale de comportament
18.06.2024 | 13:03
A jefuit a distrus si a incendiat casa unui fost ministru al apararii Barbatul a fost trimis in judecata
Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată pentru distrugere și furt dintr-un imobil ce aparține unui fost ministru. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat din județul Alba a fost ridicat de către polițiști din cauza mai multor infracțiuni, precum furt, ultraj, distrugere, amenințare și incitare la violență.

Imobilul unui fost ministru a fost distrus

În perioada decembrie 2022 și ianuarie 2023, bărbatul cunoscut în Alba Iulia ca având grave probleme psihice, a distrus prin ardere, și nu numai, mai mule bunuri aflate în interiorul unui imobil din Alba Iulia. Acesta închiriase acea locuință, care aparținea lui Teodor Atanasiu, potrivit Alba24.

ADVERTISEMENT

Printre obiectele distruse se numără și un televizor, patru scaune de terasă, patru scaune de bucătărie, o bibliotecă din lemn, mai multe cărți, o centrală pe gaze naturale, mobilier din bambus, un tobogan pentru copii și opt tablouri, potrivit procurorilor.

De asemenea, bărbatul reținut „a cauzat distrugeri la nivelul aceluiaşi imobil prin ardere, desenare şi scrijelire, a deteriorat prin ardere mai multe prize şi doze electrice, cabluri electrice, cabluri de telefonie şi internet şi sistemul de alarmare şi protecţie, cauzând astfel un prejudiciu în cuantum de 134.325 de lei.

ADVERTISEMENT

„În perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, din interiorul unei camere închise cu cheia, aflată la demisolul imobilului nr. * de pe str. ** din mun. Alba Iulia, în care inculpatul nu avea acces şi în care a pătruns prin spargea geamului uşii de acces, în care se aflau depozitate mai multe obiecte personale aparţinând familiei A., inculpatul a sustras mai multe plachete, medalii şi distincţii din perioada de timp în care A. ocupa funcţia de Ministru al apărării, o machetă de pistol şi un încărcător marca Glock”, au transmis procurorii

A cerut ca persoanelor de etnie rromă să le fie tăiat gâtul

În același timp, bărbatul este cercetat pentru amenințare, incitare la violență, ură și discriminare și amenințarea săvârșită nemijlocit ori prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, șofer de autosanitară, ambulanțier sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii.

ADVERTISEMENT

În perioada 11 decembrie 2023 și 12 aprilie 2024 acesta a adresat în mod direct sau indirect, prin rețele de socializare, amenințări ce vizau acte de violență sau chiar moartea, mai multor organe de poliție, potrivit procurorilor.

Pe 29 și 30 ianuarie 2024 inculpatul a realizat, pe rețeaua de socializare Facebook, mai multe postări în care amenința persoane cu moartea și îndemna la acte de violență împotriva persoanelor de etnie rromă. De asemenea, cerea ca celor din urmă să le fie tăiat gâtul și să li se dea foc.

ADVERTISEMENT

Pe data de 12 martie 2024, bărbatul, în timp ce se afla internat în Spitalul de Psihiatrie Alba Iulia, a realizat un filmuleț în care amenința cu moartea un medic, angajată chiar a Spitalului de Psihiatrie.

 

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați