Fotbal intern

A jucat contra României, iar acum vine în Liga 1. CFR Cluj transferă un islandez

06.02.2021 | 11:43
A jucat contra Romaniei iar acum vine in Liga 1 CFR Cluj transfera un islandez
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este pe cale să își întărească lotul. Ardelenii transferă un islandez în vârstă de 30 de ani. Runar Mar Sigurjonsson ar fi fost convins de oficialii din Gruia să joace pentru echipa lui Edi Iordănescu.

Sigurjonsson evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv și trebuie să aducă în locul campioanei ultimelor trei ediții ale Ligii 1 plusul de creativitate pe care tehnicianul echipei l-a cerut prin ultimele declarații.

ADVERTISEMENT

Islandezul a jucat în semifinalele barajului pentru Euro 2020 dintre Islanda și România, care s-a jucat la Reykjavik și care a fost câștigat de nordici cu 2-1.

CFR Cluj transferă un islandez

Ardelenii, care își propun să cucerească al patrulea titlu consecutiv în Liga 1 și care se află la doar un punct în spatele liderului FCSB, fac eforturi pentru a-și întări echipa și a o pregăti de o luptă aprigă pentru supremația în campionat.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj l-a convins pe Runnar Mar Sigurjonsson, mijlocaș ofensiv islandez în vârstă de 30 de ani, să plece de la Astana și să joace pentru gruparea din Gruia, anunță gsp.ro.

Sigurjonssona jucat 10 minute în victoria Islandei cu 2-1 în fața României în semifinalele barajului pentru Euro 2020. El are 30 de selecții pentru prima reprezentativă a nordicilor și a evoluat, de-a lungul carierei, și pentru St. Gallen Grasshopper Zurich, Sundsvall sau Astana.

ADVERTISEMENT

El este cotat de Transfermarkt la 1.000.000 de euro. În 2018, islandezul a fost în centrul atenției presei din Europa după ce a avut o intrare criminală la Kylian Mbappe pe parcursul unei partide cu Franța, terminată cu scorul de 2-2.

Scapă Edi Iordănescu de „jocul mecanic”?

Transferul unui mijlocaș ofensiv nu reprezintă neapărat o surpriză din partea grupării ardelene, în condițiile în care antrenorul Edi Iordănescu s-a plâns în ultima vreme de lipsa de creativitate a echipei sale.

ADVERTISEMENT

După meciul câștigat cu 1-0 la Ploiești, contra Chindiei Târgoviște, el a acuzat jocul liniar și lipsit de idei al băieților săi și a lăsat să se înțeleagă că este în căutarea unor soluții noi.

„A fost un meci de muncă, de uzură, dar mă supără altceva. Jocul devine prea mecanic, creativitatea de care tot vorbeam ne lipsește. Avem nevoie să creăm dezechilibru individual, la mijlocul terenului avem de mai multă creativitate, fie găsim un jucător în altă parte, fie în curtea noastră”, a spus atunci Iordănescu.

Și după victoria cu 2-1 obținută in extremis contra Viitorului, pe teren propriu, Edi Iordănescu a remarcat că jocul formației sale este lipsit de limpezime și fluiditate.

„Jocurile nu pot să fie toate la fel, dar cred că meritam victoria. N-a fost un joc fluid și limpede”, a spus antrenorul.

ADVERTISEMENT